Το παρελθόν του 63χρονου παιδόφιλου της Ομόνοιας φαίνεται πως είναι βαρύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, o 63χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί το 1998 για βιασμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας έβαζε αγγελίες σε εφημερίδες με την πρόφαση ότι ζητούσε baby sitter. Όταν οι ενδιαφερόμενες πήγαιναν σπίτι του στην περιοχή των Πετραλώνων, εκείνος προσπαθούσε να τις βιάσει.

Εξ αυτών, μια γυναίκα δεν κατόρθωσε να γλιτώσει και βιάστηκε. Στη συνέχεια τον κατήγγειλε και τον συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ακροπόλεως, δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με τη 14χρονη που προσπάθησε να αποπλανήσει στην Ομόνοια, η 12χρονη από τον Κολωνό ανέφερε ότι είχε συναντηθεί μαζί του. Σήμερα αναμένεται να γίνει μάλιστα και προσπάθεια αναγνώρισης από τη 12χρονη του 63χρονου μέσω φωτογραφιών.

Ο δράστης παραμένει στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», καθώς μετά τη σύλληψή του αισθάνθηκε αδιαθεσία.

O πατέρας της 14χρονης αποκαλύπτει πώς «έπιασε» τον 63χρονο παιδόφιλο

Στα χέρια των ανδρών της Άμεσης Δράσης έπεσε ο 63χρονος το Σάββατο στην Ομόνοια, ο οποίος προσπαθούσε να προσελκύσει παιδιά με σκοπό να έχουν ερωτικές επαφές. Τον ακινητοποίησε ο πατέρας του κοριτσιού.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν η ανήλικη έλαβε στο κινητό ένα μήνυμα με μια χυδαία φωτογραφία γυναίκας. Η κοπέλα ήταν μαζί με μια φίλη της και νόμισαν πως πρόκειται περί πλάκας από τους συμμαθητές τους και προσπαθώντας να καταλάβει αν είναι γνωστός ο αριθμός από τον οποίο ήρθε το μήνυμα, το κάλεσαν κατά λάθος.

Μια μέρα μετά ο 63χρονος την κάλεσε, λέγοντας με χυδαίο τρόπο ότι θέλει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Ο παιδόφιλος δεν σταμάτησε εκεί και μετά από κάποιες ώρες έστειλε νέο μήνυμα στην ανήλικη μαζί με μια χυδαία φωτογραφία. Η ανήλικη ενημέρωσε τους γονείς της και η μητέρα της σκέφτηκε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να τον παγιδεύσει. Πρότεινε στην κόρη της να στείλει ένα μήνυμα στον 63χρονο, στο οποίο θα του ζητούσε να συναντηθούν στην Ομόνοια.

Όταν το ραντεβού έκλεισε για το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ομόνοια, η οικογένεια ειδοποίησε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Στο σημείο της συνάντησης περίμεναν τον 63χρονο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που προχώρησαν στην άμεση σύλληψή του.

Αφέθηκε ελεύθερος

Έπειτα από προφορική εντολή του εισαγγελέα, ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να απολογηθεί στον εισαγγελέα. Κατηγορείται ότι πλησίασε ανήλικες με σκοπό να έρθει σε ερωτική επαφή μαζί τους.

Ο κύριος Γιάννης, πατέρας της 14χρονης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και περιέγραψε τα γεγονότα. «Είχε στείλει μήνυμα σε άλλο κοριτσάκι, σε μια φίλη της κόρης μου και μετά στην κόρη μου. Δεν ξέρουμε πού βρήκε τον αριθμό των κινητών των κοριτσιών. Τα κορίτσια στην αρχή νόμιζαν ότι είναι από κάποιον συμμαθητή και τους κάνουν πλάκα.

Αρχικά η κόρη μου μίλησε στη μαμά της και μετά, όταν πήγα σπίτι, με κοιτάει στα μάτια το κορίτσι μου και δακρύζει. Ντρεπόταν να μου δείξει το κινητό, είναι ένα πράγμα που στα 14 της δεν το έχει ξαναδεί».

Στη συνέχεια η μητέρα του κοριτσιού υποδύθηκε την ανήλικη και συνέχισε την επικοινωνία με τον παιδόφιλο. Ο πατέρας της ανήλικης ανέφερε πως ο δράστης ήξερε ότι επικοινωνούσε και έστελνε τα μηνύματα με το χυδαίο περιεχόμενο σε παιδιά. Ερωτώμενος ο πατέρας της ανήλικης  πώς κανονίστηκε το ραντεβού, απάντησε: «Το ραντεβού το έκλεισε η γυναίκα μου με το παιδί, που είχαν συμβουλευτεί πιο πριν την Αστυνομία γι' αυτό. Εγώ βρέθηκα στο σημείο λίγο πιο πριν. Όταν τον έπιασα, είπε αυτό που λένε όλοι, ότι δεν ήξερε ότι είναι ανήλικη».

Σχετικά με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 63χρονος, ο πατέρας της ανήλικης σχολίασε: «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί. Να αφήσουν την Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις να ψάξει ποιος είναι ο καθένας».