Στο προσκήνιο επανέρχεται η πολύκροτη υπόθεση της οικιακής βοηθού-serial killer στη Ρόδο, η οποία έχει ομολογήσει τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας τού παιδιού της, όταν αυτό ήταν μόλις ενός έτους!

Η εισήγηση της εισαγγελέως

Η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή της 45χρονης Φλώρας Φ. σε δίκη για τη δολοφονία της 75χρονης Φλώρας Καζέλλη, στο σπίτι της στις Καλυθιές Ρόδου, τον περασμένο Νοέμβριο. Η ίδια έκρινε πως η οικιακή βοηθός δεν είχε πλήρως αλλοιωμένο επίπεδο συνείδησης και δεν βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης ή διέγερσης σε υψηλό βαθμό. Έτσι, η 45χρονη θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώ με την ίδια εισήγηση ζητήθηκε η παράταση της προσωρινής κράτησής της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού έως τον ερχόμενο Μάιο.

Τι υποστήριξε

Για τη δολοφονία της κατάκοιτης γυναίκας στις Καλυθιές, η κατηγορούμενη υποστήριξε πως αν και την αγαπούσε, τη λυπόταν που σφάδαζε από τους πόνους. Εκείνο το πρωί άρχισε να ακούει συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, υποφέρει», ενώ έβλεπε σκιές στον χώρο.

 Τότε, πλησίασε την 75χρονη στο κρεβάτι της, έκλεισε με το χέρι της το στόμα και τη μύτη, με σκοπό να την πνίξει, όμως επειδή η ηλικιωμένη αντιστεκόταν, άρπαξε ένα μαξιλάρι με το οποίο της προκάλεσε ασφυξία.

Η νοσηλεία σε ψυχιατρείο

Μιλώντας στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ο δικηγόρος της 45χρονης, Στέλιος Αλεξανδρής, είπε πως η εντολέας του νοσηλεύθηκε για δύο μήνες στο ψυχιατρικό τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού για να της γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά όχι σε σημείο που να επηρεάσει τον καταλογισμό της: «Η ίδια αγωνιά, ενώ έχει παραδεχτεί την πράξη της στην 75χρονη. Επιμένει, όμως, πως το έκανε όχι από δόλο και κακία, αλλά για να τη λυτρώσει από τους φρικτούς πόνους της», είπε ο κ. Αλεξανδρής, ενώ πρόσθεσε: «Δυστυχώς, στο γενικότερο έλλειμμα στην πρόληψη της ψυχικής υγείας, που υπάρχει στη χώρα μας, τέτοια περιστατικά θα εμφανίζονται από καιρό σε καιρό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις».

Σημειώνεται ότι η οικιακή βοηθός έχει ομολογήσει τη δολοφονία συνολικά τεσσάρων ατόμων που φρόντιζε (πρόκειται για την Καζέλλη, μια 63χρονη στη Λέρο και δύο Ροδίτισσες 86 και 70 ετών), ενώ είχε αποκαλύψει ότι πριν από 20 χρόνια είχε προσπαθήσει να πνίξει το παιδί της όταν αυτό ήταν μωρό. Ωστόσο, οι δικογραφίες που αφορούν τα υπόλοιπα εγκλήματα εκκρεμούν, καθώς δεν έχουν προκύψει επαρκή στοιχεία σε βάρος της.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή