Mε 8 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο ο μοναχός που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει στη μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, στις Βολίμες Ζακύνθου, μια 32χρονη τουρίστρια. Η ποινή έχει 3ετή αναστολή και περιλαμβάνει και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ. 

Ο 42χρονος μοναχός που φιλοξενείται στο συγκεκριμένο μοναστήρι, καθώς ανήκει σε άλλη μονή των Ιωαννίνων, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Το χρονικό της καταγγελίας

Η 32χρονη Αυστριακή, είχε επισκεφθεί τη Μονή, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το πασίγνωστο Ναυάγιο, το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 9 του μήνα.

Η τουρίστρια ανέφερε ότι ο καλόγερος αρχικά τη θώπευσε, ωστόσο εκείνη κατάφερε να ξεφύγει, με τον ιερέα να την κυνηγά και να προσπαθεί εν τέλει να τη βιάσει. Τότε, η 32χρονη άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια.

Ευτυχώς, η 32χρονη κατάφερε να του ξεφύγει και λίγο αργότερα να τον καταγγείλει.

Στη Μονή έφτασαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου και συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 42χρονο καλόγερο, ο οποίος, όπως διαπίστωσαν, δεν είχε και έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι μοναχός.