Ολιγοήμερη αναβολή πήρε η μεταφορά του πολυτραυματία Γεράσιμου - Ιάσωνα Γεωργιάδη στο Αννόβερο της Γερμανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ή την επόμενη Δευτέρα. O μοναδικός επιζώντας του πρώτου βαγονιού του μοιραίου Intericity θα μεταφερόταν στην γερμανική πόλη προκειμένου να εισαχθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης το οποίο έχει ειδίκευση στις εγκεφαλικές κακώσεις.

Στο ταξίδι της ελπίδας είχε προγραμματιστεί να γίνει με στρατιωτικό αεροσκάφος και τον νεαρό θα συνόδευαν ένα ιπτάμενος γιατρός, δύο ιπτάμενοι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι γονείς του. Για την κατάσταση της υγείας του είχε μιλήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος δεν είχε κρύψει ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον νεαρό μαχητή της ζώης.

«Ο νεαρός βρίσκεται σε κώμα και συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική. Είναι σε πολύ βαριά και κρίσιμη κατάσταση. Είναι σε κώμα. Προφανώς έχει πολύ βαριές νευρολογικές επιπλοκές οι οποίες δεν ξέρουμε κιόλας, αν όλες αυτές ή κάποιες από αυτές, πιθανόν να είναι και αναστρέψιμες, κάποιες φυσικά δεν θα είναι αναστρέψιμες. Αναπνέει με τραχειοστομία και βέβαια από εδώ και πέρα θα πρέπει να δοθεί και μία δεύτερη μάχη για την αποκατάσταση κάποιων από τις βαριές επιπλοκές που φέρει».