Κορυφώνεται η «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων που δίνουν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι από κάθε γωνιά της χώρας.

Σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν στα μαθήματα της Ιστορίας (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), της Φυσικής (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και της Οικονομίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το parapolitika.gr σε συνεργασία με τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ» δίνει τις απαντήσεις στα θέματα που «έπεσαν», έτσι ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πώς τα πήγαν και σε τι επίπεδα μπορεί να κυμανθεί η βαθμολογία τους.

Τα θέματα και οι εκτιμήσεις

Τα θέματα της Ιστορίας Προσανατολισμού της ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών, όπως μας μετέφερε ο Στέρνακας Δημήτρης από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές κρίνονται βατά. Δεν παρατηρείται κάποια πρωτοτυπία ως προς την τυπολογία και τη δομή των θεμάτων. Το θέμα Δ1 αφορά τον Παρευξείνιο ελληνισμό και θεωρείται αναμενόμενο.

Απαιτείται προσοχή στο θέμα Γ1, το οποίο χρειάζεται συνδυασμό γνώσεων από τα κεφάλαια του προσφυγικού και της οικονομίας.

Δείτε τα θέματα για την Ιστορία για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Tα θέματα στη Φυσική είναι κλιμακούμενης δυσκολίας. Η διατύπωση τους είναι σαφής, σύμφωνα με τη Χατζημιχαήλ Μαρίνα από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Δείτε τα θέματα για τη Φυσική για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Αναφορικά με τα θέματα για την Οικονομία η Παπαδοπούλου Βασιλική και ο Ιωαννίδης Αλέξανδρος από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ ανέφεραν πως το θέμα Α είναι εύκολο, κατανοητό και μέσα από το σχολικό χωρίς ασάφειες. Το θέμα Β είναι αναμενόμενο και από την νέα ύλη που περιμέναμε. Το θέμα Γ είναι εύκολο, από το κεφάλαιο 7. Το θέμα Δ είναι συνδυαστικό από τα κεφάλαια 2,4,5. Είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και απαιτεί την κατανόηση των βασικών εννοιών του κάθε κεφαλαίου.

Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετωπίσουν καμία δυσκολία.

Δείτε τα θέματα για την Οικονομία ΕΔΩ.

Οι απαντήσεις

Για ακόμα μία χρονιά το parapolitika.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων. Σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ», ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2023 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023, έως ότου ανακοινωθούν.

Δείτε τις απαντήσεις για την Ιστορία για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις για τη Φυσική για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις για την Οικονομία για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.