Συγκλονίζει η είδηση για τον θάνατο το 7χρονου παιδιού από την Ημαθία. Αναπάντητα παραμένουν ερωτήματα για τον θάνατο του παιδιού, που οδηγήθηκε με συμπτώματα ίωσης στο νοσοκομείο της Νάουσας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τελικά το παιδί κατέληξε την Κυριακή.

Ο 7χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Νάουσας όπου και νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες. Η κατάσταση του όμως επιδεινώθηκε ραγδαία και διακομίσθηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη ΜΕΘ Παίδων, όπου οι γιατροί αποφάσισαν να το διασωληνώσουν. Η μεταφορά του παιδιού στο Ιπποκράτειο έγινε το βράδυ της Κυριακής περίπου στις 8 το βράδυ. Δυστυχώς το παιδί λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, οι οποίοι επί μία ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στην ζωή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

 Οι γιατροί έχουν λάβει δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις και θα γίνει νεκροψία νεκροτομή, προκειμένου να ερευνηθεί η αιτία θανάτου του αγοριού.

«Δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς τι συνέβη»

Ο πατέρας του μίλησε στο newsit.gr και εξιστόρησε όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή που το παιδί έκανε ελαφρύ πυρετό μέχρι τη στιγμή που μελάνιασε και χρειάστηκε η άμεση εισαγωγή του.

«Δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς τι είναι. Πιθανότατα τα συμπτώματα είναι από μηνιγγίτιδα, από μηνιγγιτιδόκοκκο, μας είπαν. Αλλά λένε ότι και άλλες τόσες λοιμώξεις και ιοί παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα. Περιμένουμε τη νεκροψία σήμερα και θα δούμε», δήλωσε ο πατέρας του 7χρονου

 «Το παιδί είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και χθες (Κυριακή, 12.6.2023) το πρωί άρχισε να μελανιάζει. Την Παρασκευή το μεσημέρι ξεκίνησε με ελαφρύ πυρετό και του δώσαμε αντιπυρετικά γιατί νομίζαμε ότι είναι κάτι απλό. Μετά όταν άρχισε να έχει εμετούς, την άλλη μέρα το πήγαμε στο νοσοκομείο, κάναμε εξετάσεις, φύγαμε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα γιατί ήθελαν καμιά ώρα και όταν ξαναπήγαμε να τα πάρουμε, κάναμε εισαγωγή», συμπλήρωσε ο πατέρας.

«Συνέχισε τους εμετούς, γι’ αυτό κάναμε εισαγωγή, προληπτικά και να μην πάθει αφυδάτωση», εξήγησε και πρόσθεσε ότι δεν παραπονιόταν για κάτι το παιδί. «Οι εξετάσεις το βράδυ του Σαββάτου δεν έδειχναν κάτι ανησυχητικό, μια ψευτο-ίωση και τα νούμερα ήταν σχεδόν φυσιολογικά, από όσο μου είπαν».

«Την Κυριακή το μεσημέρι που έκαναν ξανά εξετάσεις, όλα ήταν στο τέρμα. Πήραν άρον άρον το παιδί και το φέραμε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και μετά στη ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο», είπε ο πατέρας του παιδιού για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

«Ακόμα δεν είναι σίγουροι οι γιατροί πού οφείλεται ο θάνατος του παιδιού», κατέληξε ο ίδιος, καθώς έκαναν λόγο για μηνιγγίτιδα αλλά ότι υπάρχει πιθανότητα και για άλλους ιούς.