«Ρολά» φαίνεται πως θα κατεβάσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, αφού ο 34χρονος καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς, ανακοίνωσε μέσω του συνηγόρου του, Αλεξάνδρου Παπαϊωαννίδη, την πρόθεσή του να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο, αποδεχόμενος την πρωτόδικη απόφαση.

Η ανακοίνωση-«βόμβα» εκδόθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Τετάρτης από τον δικηγόρο του Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο οποίος «ως συνήγορός του, με την από 6/6/2023 εξουσιοδότησή του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του», προχώρησε λίγο μετά τις 12 το πρωί και στην κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να μη συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Φοβάται για τη ζωή του

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι πίσω από την ξαφνική απόφαση του 34χρονου πιλότου κρύβεται… ο φόβος για τη ζωή του, χωρίς να διευκρινίζει περισσότερα στο κοντινό του περιβάλλον. Πάντως, στο παρελθόν ο πατέρας της άτυχης Κάρολαϊν σε συνέντευξή του είχε υποστηρίξει πως η κόρη του, «όταν ο σύζυγός της της εκμυστηρεύτηκε βλακωδώς ότι είχε βρει έναν τρόπο να βγάλει εύκολα χρήματα, χρησιμοποιώντας το ελικόπτερό του για να κάνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τρελάθηκε τελείως».

Ο Ντέιβιντ Κράουτς, μόλις πληροφορήθηκε τις τελευταίες εξελίξεις, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν μπλεγμένος με συμμορία ναρκωτικών: «Η αλήθεια είναι ότι τη σκότωσε γιατί πιεζόταν από τη συμμορία στην οποία είχε εμπλακεί, συμμετέχοντας στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η Κάρολαϊν τού είχε ξεκαθαρίσει ότι, εάν επέμενε, θα τον εγκατέλειπε και θα έπαιρνε μαζί και τη Λυδία. Πώς τα ξέρω όλα αυτά; Από τα γράμματα που έγραψε σε εμένα, στη Σούζαν και στη μητέρα του. Τα γράμματα που τώρα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν».

Αποδοχή της ποινής

Πρακτικά η απόφαση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σημαίνει ότι αποδέχεται την ποινή που του επιβλήθηκε και παραιτείται από τη διεκδίκηση κάποιου ελαφρυντικού που θα του εξασφάλιζε χαμηλότερη ποινή σε δεύτερο βαθμό, αν φυσικά του αναγνωριζόταν από το δικαστήριο. Η απόφασή του αυτή αναμένεται να βάλει τέλος στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση ελήφθη για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι.

«Τις αποφάσεις τις παίρνει ο ίδιος προσωπικά, οποιαδήποτε κι αν είναι η συμβουλή του νομικού του παραστάτη. Είναι μια προσωπική του επιλογή και έχουμε μια ολική παραίτηση από κάθε ένδικο μέσο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση θέμα τακτικής. Οι λόγοι είναι προσωπικοί και στο παρόν στάδιο δεν είναι ανακοινώσιμοι», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 ο συνήγορός του, κ. Παπαϊωαννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο 34χρονος πιλότος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, ενώ του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη δολοφονία του σκύλου τους και τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης, αφού αρχικά είχε παραπλανήσει τις Αρχές, καταγγέλλοντας πως ο ίδιος και η σύζυγός του έπεσαν θύματα ληστείας.

Οριστικό τέλος

Βέβαια, το οριστικό τέλος θα γραφτεί στη δικαστική αίθουσα στις 14 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει διακόψει τη συζήτησή του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Κατά την έναρξη της δημόσιας συνεδρίασης, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορουμένου θα πρέπει να εμφανιστεί και να δηλώσει ότι ο εντολέας του παραιτείται της εφέσεως. Άγνωστο παραμένει πάντως το αν θα θελήσει να μεταχθεί και να εμφανιστεί ο ίδιος ο 34χρονος προκειμένου να γνωστοποιήσει στο δικαστήριο την απόφασή του.

Δυσπιστία ως προς το πρόσωπο του κατηγορουμένου φέρεται να εκφράζει το περιβάλλον της οικογένειας της Κάρολαϊν Κράουτς. «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε όσα λέγονται. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας από την άλλη πλευρά», αναφέρει στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» πρόσωπο του στενού κύκλου της οικογένειας, συμπληρώνοντας πως οι προθέσεις του κατηγορουμένου θα φανούν στις 14 Ιουνίου.

Οι Πανελλήνιες

Ο καταδικασμένος πιλότος θέλησε με την ίδια ανακοίνωση να γνωστοποιήσει και την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την προσπάθεια εισαγωγής σε πανεπιστημιακή σχολή. 

Σε ερώτηση πάντως που δέχτηκε ο συνήγορός του για το εάν ο εντολέας του επηρεάστηκε από το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το οποίο αφορούσε τα εγκλήματα κατά των γυναικών, ο κ. Παπαϊωαννίδης απάντησε: «Ήταν ένα θέμα αυτό της Έκθεσης που αφορούσε και τον ίδιο. Παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι σε πολύ δυσχερή κατάσταση για να συνεχίσει μια τέτοια διαδικασία όπως οι Πανελλήνιες», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν θα κάνω τον ψυχολόγο του εντολέως μου. Αυτό που εισπράττω είναι ότι βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή