Στην αντεπίθεση περνάει η Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για το οποίο έχει δεχθεί σκληρή κριτική το τελευταίο 48ωρο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καθώς η προεκλογική εκστρατεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υποψήφιων βουλευτών και στελεχών της ΝΔ κορυφώνεται σταδιακά, η αναμόρφωση του ΕΣΥ μπαίνει στο επίκεντρο της δημόσιας ρητορικής και επιχειρηματολογίας τους, χωρίς ωστόσο να επιλέγει η ηγεσία του κόμματος να κρύψει τις αδυναμίες που υπάρχουν και τα λάθη που έχουν γίνει. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε χθες το πρωί να επισκεφθεί το Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», όπου συναντήθηκε και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ», για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νέου προγράμματος.

Από την Πειραιώς σημειώνεται ότι το πρότυπο πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών «ΟΙΚΟΘΕΝ» παρέχει φαρμακευτική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να βγουν από το σπίτι, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Απόλυτη δέσμευση

«Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Θέλω, όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον Άγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και στη Δανάη Μπάρκα έβαλε το ζήτημα της προσωπικής του «σφραγίδας» και αξιοπιστίας ως εγγύηση για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας την προσεχή τετραετία, εφόσον βέβαια η ΝΔ επανεκλεγεί στην κυβέρνηση. «Θα ασχοληθώ προσωπικά με το project "νέο ΕΣΥ" την επόμενη τετραετία», τόνισε και υπενθύμισε ότι πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε παρουσιάσει το σχέδιο για ένα σύγχρονο ΕΣΥ με παραπάνω προσωπικό, με ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών, με ενίσχυση των νοσοκομείων και με ενίσχυση των προληπτικών εξετάσεων.

Προσλήψεις

Αλλά και από τον Ασπρόπυργο, τον οποίο επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, έθεσε την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως «κεντρική πολιτική προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία» και ανέλυσε τις παρεμβάσεις που δεσμεύεται να υλοποιήσει: «Θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Θα εκσυγχρονίσουμε τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα υγείας. Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον Προσωπικό Γιατρό. Ναι, θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά, όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες».

Σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα θα επισκεφθεί την Αιδηψό και την Ιστιαία. Αργότερα θα μεταβεί στη Φθιώτιδα, όπου θα επισκεφθεί τη Γλύφα και τη Στυλίδα.