Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι εμφανίσεις στην παραλία ξεκίνησαν κάτι που σημαίνει ότι άνδρες και γυναίκες σπεύδουν για να περιποιηθούν το δέρμα τους και να κάνουν αποτρίχωση.

Νούμερο ένα στις καλοκαιρινές τάσεις θεωρείται η αποτρίχωση με λέιζερ. Πολλές γυναίκες τρέχουν να κλείσουν το ραντεβού τους για να είναι έτοιμες για την παραλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News «το λέιζερ στα χέρια του ειδικού είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εργαλείο, απελευθερώνει τις γυναίκες από τις πολύωρες μεθόδους αποτρίχωσης και από το άγχος που δημιουργείται πριν πάμε στην παραλία», δήλωσε η δερματολόγος Βασιλική Μουσάτου.

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα το κέντρο αισθητικής ή το ιατρείο. Για να κλείσει μία γυναίκα συνεδρία για αποτρίχωση σε ολόκληρο το σώμα, μπορεί να βρει μία προσφορά σαν και αυτήν, στα 129€ ή να διαμορφωθεί το μπάτζετ ανάλογα τα μέρη που θα επιλέξει.

Ειδικοί βέβαια, προειδοποιούν για αρκετά δελεαστικές προσφορές, σαν και εκείνες στα 99€ ή ακόμα χαμηλότερα από μη πιστοποιημένα κέντρα αισθητικής που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος.

Με το ίδιο μηχάνημα λέιζερ η συνεδρία σε άλλο κέντρο αισθητικής ανέρχεται στα 209€ για όλο το σώμα σε γυναίκες ή κατεβαίνει στα 159€ από τρεις συνεδρίες και πάνω.

Γιατροί εφιστούν την προσοχή σε γυναίκες και άντρες. Σε περίπτωση που γίνει το λέιζερ χωρίς την παρουσία ειδικού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Οι συχνότεροι κίνδυνοι που μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι είναι δερματικά προβλήματα όπως:

-Αλλεργικό σοκ

-Δυσχρωμίες

-Τραυματισμός του δέρματος (κάψιμο)

Οι κίνδυνοι από τη χρήση λέιζερ είναι κυρίως να χρησιμοποιηθεί ακατάλληλη ενέργεια τη δεδομένη χρονική στιγμή για ένα δέρμα για παράδειγμα μαυρισμένο και να δημιουργηθεί ένα έγκαυμα που θα αφήσει ένα σημάδι.

Σε περίπτωση που παρουσιαστούν κοκκινίλες ή ψιλοεγκαύματα θα χρειαστεί οπωσδήποτε μία αναπλαστική κρέμα πρώτα και μετά η αντηλιακή.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις που γυναίκες έχουν επισκεφτεί τον δερματολόγο μετά από σοβαρό τραυματισμό τους από συνεδρία λέιζερ.