Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή του Σουφλίου νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί νεαρός μετανάστης μαροκινής καταγωγής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου χειρουργείται αυτήν την ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Evros-news.gr και όπως ο ίδιος ο Μαροκινός δήλωσε, δέχθηκε πυροβολισμούς από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, όταν προσπάθησε να περάσει από την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου στην ελληνική, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Έφτασε στο ελληνικό έδαφος και οι συνοριοφύλακες τον μετέφεραν επειγόντως στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου οι γιατροί τον έβαλαν αμεσως στο χειρουργείο, γιατί είχε αιμορραγία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 30χρονος Μαροκινός φέρει δύο τραύματα, Ένα διαμπερές, που του δημιούργησε βλάβη στη λεκάνη, και ένα στην κοιλιακή χώρα, που προκάλεσε ρήξη στο παχύ έντερο. Οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Ακόμα είναι άγνωστο αν ο νεαρός Μαροκινός ήταν μόνος του ή υπήρχαν και άλλοι μετανάστες μαζί του και προσπάθησαν να περάσουν.