Οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων στα ΓΕΛ κλήθηκαν να εξεταστούν σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική και το parapolitika.gr σε συνεργασία με τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ» δίνει τις απαντήσεις στα θέματα που «έπεσαν», έτσι ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πώς τα πήγαν και σε τι επίπεδα μπορεί να κυμανθεί η βαθμολογία τους.

Τα θέματα και οι εκτιμήσεις

Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών, όπως μας μετέφερε ο Γιαννάκης Νίκος από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, χαρακτηρίζονται βατά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Φέτος ζητήθηκε από τους μαθητές να μεταφράσουν δύο αποσπάσματα από τα κείμενα 23 και 38, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεταφραστικές δυσκολίες. Η λεξιλογική άσκηση και η άσκηση εισαγωγής δεν παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Στην εισαγωγή ζητήθηκε άσκηση Σωστού/Λάθους και όχι ανοικτού τύπου , κάτι που βοηθάει τους μαθητές. Οι ασκήσεις γραμματικής είναι διατυπωμένες με σαφήνεια και είναι βατές. Οι συντακτικές ασκήσεις μετατροπής θέλουν μεγαλύτερη προσοχή, αλλά είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες. 

Δείτε τα θέματα για τα Λατινικά για τα ΓΕΛ ΕΔΩ

Tα θέματα στη Χημεία καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό την εξεταστέα ύλη με ευκολότερα και κάποια πιο απαιτητικά ερωτήματα, σύμφωνα με τη Λαζαράκη Μαντζαβίνου Μυρτώ από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Δείτε τα θέματα για τη Χημεία για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Τα θέματα για την Πληροφορική δεν είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας, ούτε έκρυβαν ιδιαίτερες παγίδες, σύμφωνα με τον Κάππο Παναγιώτη από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Δείτε τα θέματα για την Πληροφορική για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Οι απαντήσεις

Για ακόμα μία χρονιά το parapolitika.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων. Σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ», ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2023 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023, έως ότου ανακοινωθούν.

Δείτε τις απαντήσεις για τα Λατινικά για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις για τη Χημεία για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις για την Πληροφορική για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.