Οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ κλήθηκαν να εξεταστούν Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας και το parapolitika.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ» δίνει τις απαντήσεις στα θέματα, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πώς τα πήγαν και σε τι επίπεδα μπορεί να κυμανθεί η βαθμολογία τους.

Τα θέματα και οι εκτιμήσεις

Στο μάθημα της Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, όπως μας μετέφερε η Βασιλακάκη Αθηνά από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ», τα θέματα χαρακτηρίζονται ως βατά και αναμενόμενα, αυξανόμενης δυσκολίας. Εξετάζουν αρκετά μεγάλο μέρος της ύλης, απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου ενώ σε ορισμένα σημεία απαιτείται έμφαση στη λεπτομέρεια. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν αναμένεται να συναντήσουν δυσκολίες.

Δείτε τα θέματα της Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ για τα ΕΠΑΛ ΕΔΩ.

Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας σύμφωνα με τον Ιωαννίδη Αλέξανδρο από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ», τα θέματα Α & Β δεν παρουσιάζουν δυσκολία. Το θέμα Α εξετάζει βασικά ζητήματα θεωρίας μέσα από το σχολικό βιβλίο. Το θέμα Β είναι αναμενόμενο. Εξετάζει τη θεωρία από το κεφάλαιο 9.

Το θέμα Γ είναι βατό , αλλά χρειάζεται προσοχή στην κατανόηση δεδομένου που δίνεται στο Γ1 ερώτημα. Είναι θέμα που έχει εξεταστεί αρκετές φορές.

Όσον αφορά το θέμα Δ , για το Δ1 εφ΄ όσον ένας μαθητής γνωρίζει από τη θεωρία τι σημαίνει ‘‘ελλειμματικός προϋπολογισμός’’  δεν θα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία. Το Δ2 απαιτεί προσοχή στις αριθμητικές πράξεις. Το Δ3 μαθητές που γνωρίζουν σε ποιες κατηγορίες του πληθυσμού ανήκει κάθε άτομο δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Σε γενικές γραμμές τα θέματα δεν παρουσιάζουν αυξημένες απαιτήσεις για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Δείτε τα θέματα για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τα ΕΠΑΛ ΕΔΩ.

Τα θέματα για τα Δίκτυα Υπολογιστών ήταν αναμενόμενα και έχουν ξανά εξεταστεί σε παλιότερα θέματα. Το Α2 έχει ξανά εξεταστεί αυτούσιο, σύμφωνα με τον Κουτσούκη Νίκο από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ».

Δείτε τα θέματα για τα Δίκτυα Υπολογιστών για τα ΕΠΑΛ ΕΔΩ.

Δείτε τα θέματα για τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας για τα ΕΠΑΛ ΕΔΩ.

Οι απαντήσεις

Για ακόμα μία χρονιά το parapolitika.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων. Σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ», ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2023 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023, έως ότου ανακοινωθούν.

Δείτε τις απαντήσεις της Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ για τα ΕΠΑΛ ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Θέμα Α, Β, Γ για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.
Δείτε τις απαντήσεις για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Θέμα Δ για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις για τα Δίκτυα Υπολογιστών για τα ΕΠΑΛ ΕΔΩ.