Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε τις «Ημέρες Θάλασσας 2023», ένα πανόραμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης.

Από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης είχαν μια μοναδική ευκαιρία να βυθιστούν στον θαλάσσιο πολιτισμό και την ιστορία του Πειραιά, ενός από τους παλαιότερους και πιο σημαντικούς λιμένες στη Μεσόγειο.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις, συναυλίες, εργαστήρια και ξεναγήσεις στο λιμάνι και τα ιστορικά του αξιοθέατα.

Piraeus Street Long Jump με τον Μίλτο Τεντόγλου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Κυριακή 4 Ιουνίου. Εκεί που η ενέργεια, συναντά το πάθος και την αδρεναλίνη των κορυφαίων αθλητών του άλματος εις μήκος. Εκεί που το στοιχείο της θάλασσας και του αέρα γίνονται ένα με την ιστορία, στο Piraeus Street Long Jump. Ο Δήμος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους για το κορυφαίο γεγονός άλματος εις μήκος εκτός σταδίου.
5905721_2

5905526_2

Στη νέα διοργάνωση υψηλού επιπέδου, έδωσαν δυναμικό παρών σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τον κορυφαίο άλτη στον κόσμο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου να κερδίζει τις ενντυπώσεις. 
5905580_2

Piraeus Street Long Jump

Δημοσιεύτηκε από Ημέρες Θάλασσας στις Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023

Ο Πειραιάς αναβίωσε το άθλημα του άλματος εις μήκος με το Piraeus Street Long Jump στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προσελκύοντας τους κορυφαίους άλτες του κόσμου σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο πανόραμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023» του Δήμου Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά, του ΣΕΓΑΣ και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).
5905519

Στο Piraeus Street Long Jump έλαβαν μέρος σπουδαία ονόματα του άλματος εις μήκος όπως: ο Σουηδός Thobias Montler (νικητής 1 Diamond League, αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα), ο Σέρβος Strahinja Jovancevic (χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης), ο Κροάτης Marko Ceko (ατομικό ρεκόρ: 8,04μ.), ο Ουζμπέκος Anvar Anvarov (ατομικό ρεκόρ: 8,01μ.), ο Βούλγαρος Bozhidar Saraboyukov (ατομικό ρεκόρ: 7,97μ.), ο Γερμανός Max Kottmann (ατομικό ρεκόρ: 7,79), ο Νίκος Σταματονικολός (ατομικό ρεκόρ: 7,62μ.), ο Σουηδός Erik Johansson (ατομικό ρεκόρ: 7,52μ), ο Κωνσταντίνος Βέλτσης (Παραολυμπιονίκης, ατομικό ρεκόρ: 6.82μ.), η Σουηδή Khaddi Sagnia (Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη), η Ρουμάνα Alina Rotaru-Kottmann (ατομικό ρεκόρ: 6.91μ.), η Σέρβα Milica Gardasevic (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Κύπρια Filippa Kviten (2 φορές πρωταθλήτρια Κύπρου), η Σπυριδούλα Καρύδη (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Βουλγάρα Plamena Mitkova (παγκόσμια πρωταθλήτρια U18), η Σουηδή Tilde Johansson (πρωταθλήτρια Ευρώπης U18 & U20), η Σέρβα Angelina Topic (χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και η Αναστασία Σαρλάνη (ατομικό ρεκόρ: 6,30μ.).
5905557_2

Χιλιάδες παιδιά συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Δήμου Πειραιά στο Σ.Ε.Φ.

Περισσότερα από 2.000 παιδιά συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δήμου Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2023», την Κυριακή 28/5/2023.

Οι μαθητές επτά Δημοτικών σχολείων και επτά Γυμνασίων του Δήμου Πειραιά παρουσίασαν πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις σε θέματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες πόλεις – λιμάνια σε σημαντικούς τομείς όπως η καθαριότητα, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, το πράσινο, τη λειτουργία του λιμανιού, την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των τουριστών αλλά και την ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς του Πειραιά χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και τον εξοπλισμό που τους έδωσε ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ρομποτικής Blue Act.
5900503_2

Ταυτόχρονα, 88 ομάδες απ όλη την Αττική πήραν μέρος στον διαγωνισμό FLL Discover & Explore με θέμα την παραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και χρήση της ενέργειας.

Εκατοντάδες κολυμβητές στον Πειραιά για τους αγώνες Open Water

Κορυφαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης Μαραθώνιας-Μεγάλων Αποστάσεων (OWS)

Η Κλασική Ολυμπιακή Διαδρομή Αναβίωσε 127 Χρόνια μετά στον Πειραιά

O Δήμος Πειραιά πρωταγωνίστησε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 φιλοξενώντας ένα σπουδαίο κολυμβητικό γεγονός, στην παραλία Βοτσαλάκια. Εκατοντάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Αγώνα Πρόκρισης 5.000μ. για τις Μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2023, βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες κολύμπησαν στον Αγώνα Αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water και οι μικροί φίλοι της θάλασσας συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα 500μ.
1ZAG0961-2
0033-2


Ανταγωνισμός και Σπουδαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ.

Περισσότεροι από 100 κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στον αγώνα πρόκρισης των 5χλμ για τις Εθνικές ομάδες της Μαραθώνιας κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OW) που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διοργανώσεις του 2023.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος αλλά και το διακύβευμα ακόμα πιο σημαντικό καθώς οι αθλητές / τριες διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους για τις ακόλουθες κορυφαίες διοργανώσεις:

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Φουκουόκα, 15-20 Ιουλίου)
Παγκόσμιοι Παράκτιοι Αγώνες (Μπαλί, 5-12 Αυγούστου)
Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες (Ηράκλειο, 9-16 Σεπτεμβρίου)
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Κέρκυρα, 29 / 9 – 1 Οκτωβρίου)
Μεσογειακό Κύπελλο (Λάρνακα, 7-8 Οκτωβρίου)


Χιλιάδες κόσμου διασκέδασαν στο μεγαλύτερο Street Party της χώρας, στους δρόμους της θρυλικής Τρούμπας

Χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, έζησαν μοναδικές στιγμές χθες, στο μεγαλύτερο Street Party, στη θρυλική Τρούμπα, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, κέφι, χορό και διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες.

Με τη συμμετοχή των καταστημάτων της περιοχής, όλη η περιοχή της Τρούμπας «ενώθηκε» σε ένα μεγάλο ανοικτό πάρτι, γιορτάζοντας τις «Ημέρες Θάλασσας 2023».

Το Street Party είναι θεσμός πλέον για την πόλη του Πειραιά. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις και προσελκύει νέους και ανθρώπους κάθε ηλικίας από ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
5900169_2

Οι δρόμοι, τα στενά και τα χιλιοτραγουδισμένα καλντερίμια της θρυλικής περιοχής του Πειραιά, που ενέπνευσε τους δημιουργούς του Ελληνικού Κινηματογράφου, «πλημμύρισαν» στην κυριολεξία από κόσμο, αφού η Τρούμπα έχει αναβαθμιστεί και η περιοχή έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο όμορφα στέκια της πόλης και της Αττικής γενικότερα.
5900234_2

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Το Street Party στην Τρούμπα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και δημοφιλείς διοργανώσεις των Ημερών Θάλασσας, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες από ολόκληρη την Αττική. Η προσέλευση του κόσμου εφέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και χαίρομαι που η Τρούμπα γέμισε από νιάτα, από χαμόγελα, από ζωντάνια, σε μια πραγματικά μαγική βραδιά.

Χιλιάδες κόσμου – κυρίως νέοι άνθρωποι - συμμετείχαν στο Street Party, το μεγαλύτερο Street Party της χώρας, διασκέδασαν, πέρασαν όμορφα και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η εξωστρέφεια και ο σύγχρονος χαρακτήρας της πόλης μας. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής της Τρούμπας με την ανάπλασή της, αλλά και την προβολή της που έχει ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε πόλο έλξης και σημείο αναφοράς, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο και την τοπική οικονομία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα καταστήματα της περιοχής και όλους όσοι συνέβαλλαν στη διοργάνωση του μοναδικού αυτού event».

"Θαλασσοπαιχνιδίσματα" για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών

Με χαρούμενες φωνές, χαμόγελα και θαλασσινά παιχνίδια «πλημμύρισαν» σήμερα τα γηπεδάκια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στη ξεχωριστή εκδήλωση «Θαλασσοπαιχνιδίσματα» των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Η δράση που συνδυάζει τις αθλητικές δραστηριότητες με το θεατρικό παιχνίδι, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2023».

Εκατοντάδες μικροί Πειραιώτες υπό την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών του Ο.Π.Α.Ν. και θεατρολόγων έπαιξαν, χάρηκαν, ψυχαγωγήθηκαν και αθλήθηκαν.

Δωρεάν περιήγηση με ηλεκτρικά ποδήλατα στον Πειραιά στις "Ημέρες Θάλασσας 2023"

Δωρεάν περιήγηση με ηλεκτρικά ποδήλατα στις γειτονιές και στα αξιοθέατα του Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του ποδηλάτου και όχι μόνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023».

Η δράση αναψυχής και άθλησης Explore Piraeus by bike» και οι λάτρεις του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να κάνουν ευχάριστες διαδρομές και να περιηγηθούν την πόλη και το θαλάσσιο μέτωπό της. 

Μαγευτική ποδηλατοβόλτα με θέα τη θάλασσα στον Πειραιά

Μια μαγευτική ποδηλατοβόλτα με θέα τη θάλασσα, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι Πειραιώτες, οι οποίοι έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία ποδηλατώντας την Κυριακή σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της πόλης μας.


🚴 Ονειρική ποδηλατοβόλτα στην Πειραϊκή με θέα τη θάλασσα !!!! 🎼 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πειραιά Piraeus Concert...

Δημοσιεύτηκε από Ημέρες Θάλασσας στις Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023

Σημείο εκκίνησης ήταν το ΓΕΛ Καλλίπολης με την ποδηλατοβόλτα να πραγματοποιείται επί της Ακτής Θεμιστοκλέους κατά μήκος της Πειραϊκής, στη Μαρίνα Ζέας, με τερματισμό το Ρολόι στο Πασαλιμάνι, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου πλαισίωσε μουσικά τη δράση στην έναρξή της.
5905383_2

Στην ποδηλατοβόλτα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τα παιδιά του, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαρουτιούν Μαρκαριάν και Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Νικήτας Γκόλφης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Γιάννης Γλύκας κ.ά.

Στη δράση παρευρέθηκαν ο υποψήφιος Βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.
5905381_2

Η ποδηλατοβόλτα διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2023 και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝ» και της KASSIMATIS CYCLING.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «H ποδηλατοβόλτα είναι μια καθιερωμένη, ξεχωριστή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που εντάσσεται στις Ημέρες Θάλασσας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου την Κυριακή. Στόχος μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα για τη βιώσιμη κινητικότητα και ότι τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου είναι πολλαπλά, τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον. Πρέπει ο κόσμος να αποκτήσει μια «ποδηλατική κουλτούρα» σιγά – σιγά στον Πειραιά και γενικότερα στη χώρα και χαίρομαι που συμμετείχαν νέα παιδιά. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά ανέλαβε μια πρωτοβουλία τοποθετώντας τα πρώτα δώδεκα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, για δωρεάν περιήγηση και ακολουθούν κι άλλες ανάλογες δράσεις. Επιπλέον, σε όλες τις αναπλάσεις που ξεκινάμε το επόμενο διάστημα προβλέπονται ποδηλατόδρομοι, δίνοντας ένα σημαντικό κίνητρο στους πολίτες να εντάξουν το ποδήλατο στις μετακινήσεις τους, καθώς κάνει καλύτερη και ποιοτικότερη την καθημερινότητά τους. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης δράσης».
5905411_2

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:«Θέλουμε να εντάξουμε στη ζωή μας το ποδήλατο. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη σχετικά δύσκολη, αλλά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε αν επιμείνουμε. Ξεκινάμε όλες τις αναπλάσεις το επόμενο διάστημα, στις οποίες περιλαμβάνονται ποδηλατόδρομοι όπως στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στις οδούς Θεοτόκη, Κλεισόβης και Μ. Χατζηκυριακού. Όσο προχωράμε, τόσο μπορούμε να δημιουργήσουμε κυρίως στα νέα παιδιά τη συνείδηση να αφήσουν όσο το δυνατόν τα αυτοκίνητα στην άκρη. Από τις γειτονιές για το κέντρο του Πειραιά, η μεγαλύτερη απόσταση είναι τέσσερα χιλιόμετρα, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, υπογράμμισε:

zarakeli-podhlatovolta«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ζήσαμε, για ακόμη μια χρονιά, μια όμορφη εμπειρία ποδηλατώντας με θέα τη θάλασσα σε μια μοναδική διαδρομή. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι συμμετείχαν πολλά παιδιά, τα οποία χρησιμοποιούν τα ποδήλατα μαζί με τις οικογένειές τους και είναι ενθαρρυντικό που βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο και κυρίως νέα παιδιά, να έχουν εντάξει το ποδήλατο στη ζωή τους και στην καθημερινή τους μετακίνηση. Η ποδηλατοβόλτα είναι μια καθιερωμένη και ιδιαίτερα δημοφιλής δράση των Ημερών Θάλασσας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, είχαν μεγάλη απήχηση στους Πειραιώτες κι όχι μόνο και νιώθουμε υπερήφανοι γι΄ αυτό».

Βραδιά μόδας και λάμψης στον Πειραιά στις Ημέρες Θάλασσας 2023

Μια ξεχωριστή βραδιά μόδας και λάμψης απόλαυσαν εκατοντάδες Πειραιώτες και όχι μόνο, στην επίδειξη μόδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2023.

Τα εμπορικά καταστήματα της πόλης παρουσίασαν τις κυρίαρχες τάσεις της μόδας για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023. Το Fashion Show πλαισιώθηκε από επαγγελματίες μοντέλα, μουσική και χορευτικά δρώμενα.
5904727_2

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μικροί Πειραιώτες που περπάτησαν με άνεση στην πασαρέλα, παρουσίασαν παιδικές δημιουργίες και απέσπασαν το πιο ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ενίσχυση και τόνωση της αγοραστικής κίνησης των πειραϊκών επιχειρήσεων.
5904719_2
5904669

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης βράβευσαν τα καταστήματα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό καλύτερης βιτρίνας.

Παραδοσιακοί χοροί από τα σωματεία του Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας»

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη με παραδοσιακούς χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδος έζησαν εκατοντάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Παπανικολή, στη Μαρίνα Ζέας μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρακολούθησε τα μουσικοχορευτικά δρώμενα μαζί με πλήθος Πειραιωτών αλλά και με τα μέλη των Συλλόγων που συμμετείχαν στα χορευτικά με τις παραδοσιακές τους στολές.

📍 Συμβαίνει τώρα! 🎼 Οι Χοροί της Θάλασσας έχουν την τιμητική τους και στις φετινές «Ημέρες Θάλασσας»! 🌊 Οι τοπικοί...

Δημοσιεύτηκε από Ημέρες Θάλασσας στις Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών, ο Πολιτιστικός Όμιλος Δωδώνη, η Αδελφότητα των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα», το Λύκειο των Ελληνίδων – Περιφερειακό Τμήμα Χορού Πειραιά, ο Σύνδεσμος Αμοργίνων – εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων «Η Παναγιά του Κάστρου», η Ένωση Ποντίων Πειραιώς- Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».

«Γνωριμία με την κατάδυση» για παιδιά στις «Ημέρες Θάλασσας 2023»!

Την πρώτη τους καταδυτική εμπειρία είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν σήμερα οι μικροί μας φίλοι, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2023»!

🤿 Μια υπέροχη εμπειρία έζησαν σήμερα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση των Ημερών Θάλασσας "Γνωριμία με την κατάδυση"! Έμπειροι εκπαιδευτές από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων σε συνεργασία με το Mediterranean Dive Center τους εξήγησαν τη βασική θεωρία της κατάδυσης, τα μέτρα ασφαλείας και την χρήση του καταδυτικού εξοπλισμού. 🥽 Φυσικά, τα παιδιά βούτηξαν στην πισίνα με αναπνευστήρες και έκαναν την πρώτη τους κατάδυση με εξοπλισμό!! 💙 #imeresthalassas #piraeus #destinationpiraeus #seadays #emd2021 #pamepeiraia #Δήμος_Πειραιά #sea #sealovers #sealife #diving #scubadive

Δημοσιεύτηκε από Ημέρες Θάλασσας στις Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων και οι «Ημέρες Θάλασσας 2023» διοργάνωσαν μια ξεχωριστή δράση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία απέκτησαν την πρώτη τους επαφή με την αυτόνομη κατάδυση και τον υποβρύχιο κόσμο, σε μια συναρπαστική δραστηριότητα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, όπου έμπειροι εκπαιδευτές από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων σε συνεργασία με το Mediterranean Dive Center, εκτός από την κατάδυση εξήγησαν στα παιδιά τη βασική θεωρία της κατάδυσης, τα μέτρα ασφαλείας και την χρήση του καταδυτικού εξοπλισμού.

Εικόνες από τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας»

5905885_2
5899593_2
5896815
5898000
5904703
5904726

5899607_2
5900260
5896659
5896640
5905383

5902459_2