Σε θρίλερ εξελίσσεται για τις Αρχές ο θάνατος μιας 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής.

Η 68χρονη κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρή έξω από το ποιμνιοστάσιό της στο Ποδοχώρι Καβάλας, με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης να σοκάρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της άτυχης γυναίκας προέκυψε ως αιτία θανάτου η εσωτερική αιμορραγία, έπειτα από δυνατά χτυπήματα που δέχθηκε στο σώμα της, ενώ ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται ότι ήταν στις 5 με 6 το απόγευμα της Παρασκευής.

Αν και αρχικά το βασικό σενάριο ήταν η εγκληματική ενέργεια, την υπόθεση περιέπλεξε ο εντοπισμός ενός πολύ επιθετικού κριαριού βάρους μεγαλύτερου των 70 κιλών στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα, με αποτέλεσμα να εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα τραύματά της να προήλθαν από δύο ή τρία χτυπήματα που δέχθηκε από το ζώο.

Ερωτηθείς το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 ο αδερφός της αν πάει κάπου το μυαλό του, απάντησε «στην αρχή πήγαινε. Τώρα που οι Αρχές ερευνούν αν ήταν ατύχημα, δεν μπορώ να πω με ποιον τρόπο συνέβη το τραγικό περιστατικό. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε μία κατάσταση, θα περιμένουμε να αποφανθούν οι Αρχές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, η αδερφή του «είχε μεγάλη εμπειρία με τα ζώα και γνώριζε να προφυλαχθεί αν δεχόταν επίθεση από κριάρι».

Ο αδερφός της 68χρονης ήταν αυτός, πάντως, που κατήγγειλε τον σύζυγό της για βίαιη συμπεριφορά: «Συνέχεια την έδερνε, την έκανε, την έρανε, την απειλούσε και μένα προσωπικά με έπαιρνε τηλέφωνο, "έλα πάρ’ την, θα τη σκοτώσω". Από τότε που παντρεύτηκαν όλο τέτοια προβλήματα είχαν. Υπήρχε έντονη οικογενειακή βία μέσα στο σπίτι εδώ και δεκαετίες».

O σύζυγος του θύματος, μιλώντας στο Star, περιέγραψε τη στιγμή που βρήκε νεκρή τη γυναίκα του μαζί με τον ανιψιό του. «Αφού πήγε 8 η ώρα και δεν φάνηκε, πήρα τηλέφωνο δύο φορές. Ήταν κλειστό το τηλέφωνο. Λέω κάτι έγινε, δεν μπορεί. Έρχομαι εδώ, βλέπω τα ζώα έξω, τα βάζω μέσα, φωνάζω, τσιρίζω, τίποτα. Παίρνω τηλέφωνο τον ανιψιό μου, μου 'κοψε μέχρι εκεί. Ο ανιψιός μου καμία 10-15 μέτρα μπροστά. Μου λέει “θείε, εδώ είναι η θεία”», είπε και συνέχισε: «Μέρα-νύχτα κλαίω. Ούτε παιδιά έχω ούτε τίποτα έχω. Δεν μπορώ να περπατήσω, άμα πέσω, δεν μπορώ να σηκωθώ μονάχος. Δεν έχω άνθρωπο να με βοηθήσει».

Ολοκληρώνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όποιος το έκανε και είναι άνδρας να έρθει να μου πει “την έκανα εγώ τη ζημιά”».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις, κυρίως από συγγενικά πρόσωπα της άτυχης γυναίκας αλλά και από άτομα του περιβάλλοντός της, περιμένοντας τα αποτελέσματα από το δείγμα DNA από τα ρούχα και τα νύχια του θύματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι κακώσεις συνδέονται με την επίθεση ζώου.