Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από οπαδούς του ΠΑΟΚ, στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, καθώς η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα, αναμένεται να προχωρήσει στην αγόρευσή της και την πρότασή της για τους 12 κατηγορουμένους.

Ειδικότερα, η ίδια προανήγγειλε από έδρας ότι η αγόρευσή της θα διαρκέσει περισσότερες από δέκα ώρες. Η αγόρευση της εισαγγελέως ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, καθώς η ίδια επικαλέστηκε τον τεράστιο όγκο των πρακτικών της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες.

Η ίδια αναμένεται να αναπτύξει, νομικά εμπεριστατωμένα, την πρότασή της προς τους δικαστές του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, τις μαρτυρικές καταθέσεις και απολογίες. Κατά πληροφορίες, η πρότασή της θα ξεπερνάει τις 400 σελίδες. «Δεν μπορείς να τα θυμάσαι όλα απέξω, ούτε θέλεις να ξεχάσεις κάτι», ανέφερε η κ. Κλιάμπα κατά την τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, καλώντας όλους τους παράγοντες της δίκης να «οπλιστούν με υπομονή».

Στη συνέχεια, τον λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για να τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της εισαγγελικής πρότασης, διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει μέρες. Η δίκη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο με την εκφώνηση της ετυμηγορίας των δικαστών - έναν μήνα προτού ολοκληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.