Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
kos_nosokomeio
Ελλάδα

Κως: Σε καρότσα αγροτικού πέθανε 63χρονη - Σοβαρό πρόβλημα στο νησί με την έλλειψη ασθενοφόρων

Κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο

Σε καρότσα αγροτικού , καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, άφησε την τελευταία της πνοή μια 63χρονη στην Κω, κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα βρισκόταν στα γενέθλια της εγγονής της,  έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Γιατροί που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ την ίδια στιγμή οι συγγενείς της καλούσαν το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ωστόσο, το ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο σημείο του νησιού για άλλο περιστατικό και δεν μπορούσε να παραλάβει την 63χρονη και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Δεν ανταποκρίθηκαν

Η οικογένεια της 63χρονης στη συνέχεια κάλεσε ιδιωτικά ασθενοφόρα, τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν καθώς δεν υπήρχε γιατρός για να συνοδεύσει, και τελικά αποφάσισαν να μεταφέρουν τη γυναίκα στο νοσοκομείο με αγροτικό όχημα και με συνοδεία περιπολικού. Το αγροτικό έφτασε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο, καθώς στην είσοδο της πόλης διενεργούνται εργασίες τους τελευταίους μήνες.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί επί μία ώρα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επαναφέρουν στη ζωή την 63χρονη, όμως ήταν ήδη αργά. Τα αίτια θανάτου της 63χρονης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.