Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
dromos
Ελλάδα

Τροχαία: Το απόλυτο χάος στους δρόμους της Αθήνας από παρανομίες οδηγών και πεζών

Το 20% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στα τροχαία είναι πεζοί

Πολλά είναι τα περιστατικά με τροχαία στους δρόμους της Αθήνας και όπως δείχνουν τα σοκαριστικά στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Ιούνιο, καταγράφηκαν 655 ατυχήματα με 740 τραυματίες και 38 νεκρούς.

Χάος στους δρόμους - Πρόσφατα περιστατικά

Ένα σοκαριστικό δυστύχημα με μια παράσυρση πεζού έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Νίκαια. Συγκεκριμένα, μια ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο, ενώ στο σημείο δεν υπάρχει διάβαση πεζών, ούτε κάποιο φανάρι. Ένα αυτοκίνητο την προσπερνά, το δεύτερο όμως την χτυπά και την εκτοξεύει μέτρα μακριά.

Ένα ακόμα συμβάν έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Κηφισίας όπου, μόλις χθες, ένα τρίχρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από μηχανάκι. Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων.

«Το παιδάκι μου δεν πήγε χθες στον παιδικό σταθμό λόγω κρούσματος κορωνοϊού, έτσι η κυρία που την φροντίζει θα την πήγαινε στην παιδική χαρά, βόλτα. Δεν ξέρω πως έγινε το τροχαίο. Το μόνο που θέλω είναι να ζήσει το κοριτσάκι μου. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν», είπε η μητέρα του κοριτσιού στο Mega.

Το 20% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στα τροχαία είναι πεζοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, από την αρχή του έτους έως και την 1η Ιουνίου είχαμε 655 ατυχήματα που αφορούν παρασύρσεις πεζών, με 740 θύματα και 38 νεκρούς, ενώ για το ίδιο διάστημα του 2022 για το πρώτο εξάμηνο είχαμε 603 ατυχήματα που αφορούν παρασύρσεις πεζών με 773 θύματα και 33 νεκρούς.

Σύμφωνα με την ΕΕ το 20% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στα τροχαία είναι πεζοί, ενώ με βάση τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τα τροχαία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι νέοι μεταξύ 15 και 29 ετών, με σημαντικότερη αιτία να είναι αυτή της απόσπασης προσοχής.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega