Επτά νέα πρόσωπα βρίσκονται εδώ από την Πέμπτη στα χέρια της Αστυνομίας.

Πρόκειται για άτομα που κατονομάστηκαν από τη 12χρονη, το κορίτσι- θύμα του επιχειρηματία του Κολωνού, Ηλία Μίχου. Σε βάρος τους εξέδωσε χθες εντάλματα σύλληψης η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας πατέρας με τον γιο του, ημεδαποί, 48 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε αλλοδαπούς φέρονται να είχαν καλέσει στο αυτοκίνητό τους τη 12χρονη για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες τους φαντασιώσεις.

Τα εντάλματα σύλληψης είχαν οριστικοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την τελευταία κατάθεση της ανήλικης. Τα στοιχεία των προσώπων που ανέφερε ταυτοποιήθηκαν, αναγνωρίστηκαν από την ανήλικη και, αφού η ανακρίτρια μελέτησε με προσοχή τα όσα είχε αναφέρει στις καταθέσεις της, προχώρησε στην έκδοση των ενταλμάτων.

Κατά τις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια εντοπίστηκαν και αφαιρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και κινητά τηλέφωνα. Όλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν από τους ειδικούς. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι συλληφθέντες είχαν επαφές και με άλλα ανήλικα, εάν έμπαιναν σε ιστοσελίδες παιδεραστών και τυχόν άλλα ευρήματα που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται, ότι η αρχική δικογραφία έχει ήδη «κλείσει» και αναμένεται να υπογράψουν το πέρας της ανακρίσεως οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους. Κατά συνέπεια, οι επτά νέοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σε διαφορετικό ανακριτή, στον οποίο έχει χρεωθεί η υπόθεση, προκειμένου να λάβουν προθεσμίες και να απολογηθούν. Μάλιστα, αν και οι δύο δικογραφίες οδηγηθούν στο ακροατήριο, θα πραγματοποιηθούν δύο δίκες.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 2/6