Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή από τον Ρεπουμπλικανό αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις, που είναι απαραίτητη για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα.

Πλέον αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, στο πλαίσιο της εκπομπής της ΕΡΤ «Συνδέσεις», ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης, είπε: «Εγώ δεν θέλω να συνδέσω το No Jets For Turkey με τα F-35. Το θέμα των F-35 πρέπει να το βλέπουμε μαζί με την αμυντική συμφωνία που έκανε αυτή η κυβέρνηση, την επένδυση της Αμερικής μέσα στην Αλεξανδρούπολη, μέσα στη Σούδα, όλα αυτά συνολικά είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Αυτό που αναμένεται πλέον είναι η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς το αίτημα έχει πάει πίσω στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίσημη ειδοποίηση θα γίνει από μέρα σε μέρα, αλλά πρόκειται για μια τελείως τυπική πια διαδικασία και θα ακολουθήσει η αποστολή της επιστολής αποδοχής του αιτήματος, για να μπούμε ουσιαστικά στην τελική ευθεία της αγοράς.