Τίτλοι τέλους αναμένεται να πέσουν σύντομα στον ταραχώδη γάμο της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, ένα γάμο που διήρκεσε σχεδόν δέκα χρόνια και σημαδεύτηκε από τους διαδοχικούς αιφνίδιους θανάτους τριών μικρών κοριτσιών μέσα σε διάστημα μόλις δυόμισι ετών. Η 34χρονη, που είναι προφυλακισμένη από τις αρχές Απριλίου του 2022, κατηγορείται για τρεις ανθρωποκτονίες από πρόθεση, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Πλέον, στο εδώλιο κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού σήμερα πέφτει οριστικά αυλαία σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της, αυτό της πολυκύμαντης σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Εντός της ημέρας αναμένεται να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας η αίτηση διαζυγίου που είχε καταθέσει ο 31χρονος πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών, έχοντας αποφασίσει να αλλάξει σελίδα, συνεχίζοντας τη ζωή του με τη νέα σύντροφό του. Ο Μάνος Δασκαλάκης το πρωί της Τετάρτης πήρε δύο ημέρες άδεια από την εργασία του, ώστε να κατεβεί στην Πάτρα, ενώ επισκέφτηκε και φρόντισε το μνήμα της πολυαγαπημένης του Τζωρτζίνας στα Συχαινά.

Φήμες που ταξιδεύουν από κελί σε κελί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού θέλουν την 34χρονη κατηγορουμένη να διατηρεί όχι μόνο την ψυχραιμία, αλλά και την αισιοδοξία της ότι στο τέλος θα βγει νικήτρια από το δύσκολο δικαστικό αγώνα της και θα επιστρέψει επιτέλους στην αγκαλιά του ανθρώπου που της γύρισε την πλάτη, στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της τις βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος της για τις φερόμενες δολοφονίες και των τριών παιδιών τους. Σύμφωνα με το flamis.gr, η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει σε συγκρατούμενές της ότι θα αθωωθεί στο δικαστήριο, κάνει σχέδια επανασύνδεσης με τον Μάνο Δασκαλάκη, επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα είχε ο ίδιος υποστηρίξει στο παρελθόν περί εμμονής στο πρόσωπό του, ενώ δεν μιλά καθόλου για τα τρία νεκρά παιδιά της.

Ανίατη ασθένεια

Πάντως, οι συμπτώσεις εξακολουθούν να... ακολουθούν την 34χρονη κατηγορουμένη, αφού μόλις μία ημέρα πριν από τη συζήτηση της αίτησης διαζυγίου στην Πάτρα, που θα κόψει κάθε δεσμό με τον Δασκαλάκη, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι η εντολέας του πάσχει από σοβαρότατη ασθένεια και μάλιστα ανίατη. Στις αρχές Απριλίου, είχε γίνει γνωστό ότι η 34χρονη είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι,

Ωστόσο, μαρτυρίες γνωστών και φίλων της ήθελαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, από νεαρή ακόμη ηλικία, να χρησιμοποιεί ως προφάσεις ασθένειες, ακόμη και θανατηφόρες, όταν τα πράγματα στη ζωή της δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε.  

Γιατρός Ωνασείου: Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από την καρδιά της

Κατηγορηματικός ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν επήλθε από κάποιο γενετικό νόσημα της καρδιάς ή ακόμη και από τον απινιδωτή που της είχε τοποθετηθεί εμφανίστηκε χθες ο διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Ιωάννης Παπαγιάννης, καταθέτοντας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνισε πως ακόμη και αν κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ στο Καραμανδάνειο είχε γίνει κάποιο λάθος, αυτό θα είχε αποτυπωθεί στην καρδιά της Τζωρτζίνας.

«Το παιδί ήταν ένα μήνα στη ΜΕΘ και παρακολουθούνταν από μόνιτορ, δεν είχε παρουσιάσει ποτέ αρρυθμίες. Δεν είχε παθολογικές βραδυκαρδίες, ούτε άλλες αρρυθμίες, διενεργήσαμε και άλλες εξετάσεις για να αποκαλύψουμε τυχόν άλλες λανθάνουσες διαταραχές που δεν φαίνονται στο απλό καρδιογράφημα. Και αυτό αποκλείστηκε» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι «η Τζωρτζίνα πριν από το συμβάν δεν είχε κανένα σύμπτωμα, ήταν ένα ζωηρό παιδί. Δεν υπήρχε κανένα εύρημα που να συνηγορεί για καρδιακό νόσημα».

Εξηγώντας γιατί μπήκε τελικά απινιδωτής-βηματοδότης στο κοριτσάκι, ο γιατρός απάντησε: «Συζητήσαμε με τους γονείς τα υπέρ και τα κατά του απινιδωτή. Είδαμε ότι υπήρχαν οι αιφνίδιοι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών και η ανεξήγητη ανακοπή της Τζωρτζίνας. Δεν είχαμε βρει κάποιο αίτιο ότι αυτά συνέβησαν από αρρυθμία και προβληματιστήκαμε αν πρέπει να μπει το μηχάνημα. Όμως, επειδή κάποια ευρήματα μπορεί να διαφύγουν, αποφασίσαμε να τοποθετηθεί ο απινιδωτής, ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο στο μέλλον» είπε.

Τα τελευταία λεπτά

Αναφερόμενος στην ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας, ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι εκείνη την ημέρα είχαν σημαντικά δεδομένα: «Έλαβα μια κλήση από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της ανακοπής και μου ζήτησε να δω μια καταγραφή που μου είχε στείλει. Μπήκα στο σύστημα και είδα ότι στις 2.00 το μεσημέρι υπήρχε φυσιολογικός ρυθμός καρδιάς, το μηχάνημα απλώς παρακολουθούσε τη λειτουργία της καρδιάς. Περίπου είκοσι λεπτά πριν από το συμβάν είχε φυσιολογικό ρυθμό. Στην ανάνηψη του παιδιού, γύρω στις 15.30, μου εστάλη ακόμη μία καταγραφή που έδινε ότι το μηχάνημα λειτουργούσε σαν βηματοδότης, γιατί οι παλμοί είχαν πέσει κάτω από τους 60. Δεν είχε καταγράψει καμία επικίνδυνη αρρυθμία που να το κάνει να λειτουργήσει ως απινιδωτής. Όταν η καρδιά έπαψε να λειτουργεί, μου εστάλη ένα καρδιογράφημα που έδειχνε ότι το μηχάνημα συνέχιζε να λειτουργεί, όμως η καρδιά δεν ανταποκρινόταν» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «αν το παιδί έπασχε από κάποιο σπάνιο σύνδρομο θα υπήρχε λειτουργία του απινιδωτή πριν σταματήσει η καρδιά να λειτουργεί».

Ο γιατρός επέμεινε πως η ανακοπή της εννιάχρονης ήταν ανεξήγητη από καρδιολογικής πλευράς κι εντόπισε ομοιότητες μεταξύ των δύο ανακοπών: «Αυτό που είδαμε και στις δυο περιπτώσεις είναι ότι δεν υπήρχε κάποια αρρυθμία πριν. Επίσης, άλλη μια ομοιότητα είναι ότι στην πρώτη περίπτωση η ανάνηψη διήρκησε 50 λεπτά, δηλαδή, ήταν μια δύσκολη ανάνηψη, και στη δεύτερη το παιδί δεν επανήλθε ποτέ. Στην περίπτωση που ξεκινάει αμέσως η ανάνηψη, από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η ανακοπή, οδηγεί συνήθως σε γρήγορη ανάνηψη. Εδώ, και στις δύο περιπτώσεις δεν συνέβη αυτό. Είναι κάτι ακόμη που έχω παρατηρήσει».

Δημοσιεύθηκε στην On Time Σαββατοκύριακο στις 2/6/2023