Αγανακτισμένος δηλώνει ο 35χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν σεβάστηκε την επιθυμία του να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και δεν διέκοψε τη δίκη τις μέρες 2-12 Ιουνίου.

 «Έχω σεβαστεί κι έχω παραδεχθεί όσα έχω κάνει. Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω πανελλήνιες. Είμαι απογοητευμένος κι εξοργισμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν, όμως στο δικαστήριο κρίνεται η ζωή μου και δεν γίνεται να λείπω», είπε ο πιλότος στο Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Ρία Τσοχαντάρη, η παρουσία του σήμερα στο δικαστήριο δεν ήταν απαραίτητη και θα μπορούσε να παραμείνει στις φυλακές Μαλανδρίνου και αύριο να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς επιθυμεί να περάσει στη Νομική.

«Δεν έχουμε ξαναδεί αυτά που γίνονται σε αυτήν τη δίκη»

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 35χρονου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, χαρακτήρισε πρωτόγνωρα όσα γίνονται στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της Καρολάιν.

«Δεν έχουμε ξαναδεί αυτά που γίνονται σε αυτήν τη δίκη. Έχουμε μια δίκη στην οποία δεν υπάρχει καμία παραγραφή, καμία πίεση στο να βγει απόφαση γρήγορα, καμία λήξη της προσωρινής κράτησης. Έχουμε παρακαλέσει το δικαστήριο να διακοπεί η δίκη μόνο τις μέρες από 2-12 Ιουνίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά το ίδιο το δικαστήριο επέλεξε μία μέρα πριν από τις πανελλαδικές, στερώντας το δικαίωμα του εντολέα μου να συμμετάσχει σε αυτές», είπε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο πιλότος είναι πολύ σοβαρό και όσα θα ακουστούν μέσα στο δικαστήριο αφορούν τον ίδιο, επομένως πρέπει να παρίσταται στο δικαστήριο σε κάθε διαδικασία, ώστε να ακούει ό,τι θα ειπωθεί γιατί αφορά την ίδια του τη ζωή.

«Είναι άδικη η έκτακτη μεταγωγή του κατηγορούμενου και καταστρατηγεί τα βασικά του δικαιώματα. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε ειρωνικά σχόλια από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο σοβαρή δίκη», σημείωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Πατέρας Καρολάιν: «Το ελληνικό δικαστικό σύστημα αρχίζει να φαίνεται ανόητο»

Για τις συνεχείς διακοπές της δίκης έκανε μια δήλωση στην εκπομπή και ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς.

«Το ελληνικό δικαστικό σύστημα αρχίζει να φαίνεται λίγο ανόητο; Και όχι μόνο σ' εμάς εδώ στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο. Οι άνθρωποι σε άλλες χώρες με ρωτούν οι Έλληνες δικαστές πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για κάτι ή διορίζονται επειδή τους αρέσει περισσότερο η ιδέα να γίνουν δικαστές. Δεν έχω απάντηση σε αυτό. Δείτε μόνο αυτά που γράφουν τα ξένα Μέσα γι’ αυτό που συμβαίνει με την υπόθεσή μας στην Ελλάδα», είπε.