menounos
Ελλάδα

Μαρία Μενούνος: Προσευχήθηκε στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα - «Μόλις γονάτισα, άκουσα χτυπήματα»

Η Μαρία Μενούνος περιέγραψε με συγκίνηση το θαύμα που γίνεται στον Άγιο Νεκτάριο, όπου ακούγεται η μαγκούρα του αγίου μέσα από τον τάφο του

Η Μαρία Μενούνος επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, προσευχήθηκε για τους ανθρώπους της που είναι αντιμέτωποι με τον καρκίνο και περιγράφει με συγκίνηση το θαύμα που συμβαίνει στον τάφο του αγίου για όποιον πιστό τον επισκέπτεται.

Η Μαρία Μενούνος ταξίδεψε το προηγούμενο διάστημα στην Ελλάδα, επισκέφθηκε πολλά νησιά και είδε αγαπημένους της ανθρώπους. Το ταξίδι αυτό όμως, όπως λέει η ίδια, είχε μια αποστολή: να εκπληρώσει το τάμα της στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.

Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο. «Ήταν μια δύσκολη μάχη που έδωσα με τον καρκίνο, βλέπω όμως άλλους ανθρώπους που γι’ αυτούς είναι πιο σκληρή. Ο Άγιος Νεκτάριος με βοήθησε στη μάχη μου με τον καρκίνο, είμαι πολύ τυχερή. Στην περιπέτειά μου είχα στο πλευρό μου τον μπαμπά μου και τον άντρα μου, που με βοηθούσαν» είπε.

Η Μαρία Μενούνος περιέγραψε με συγκίνηση το θαύμα που γίνεται στον Άγιο Νεκτάριο, όπου ακούγεται η μαγκούρα του αγίου μέσα από τον τάφο του.

«Το ταξίδι μου στην Ελλάδα δεν είχε να κάνει μόνο με διασκέδαση. Είχα μια αποστολή. Είχα ονειρευτεί να πάω στην Αίγινα. Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, η Αίγινα είναι ένα μικρό νησί στον ελληνικό κόλπο, που βρίσκεται μόλις 16 μίλια νοτιοδυτικά της Αθήνας. Ο Άγιος Νεκτάριος, ο πολιούχος του νησιού, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις αρχές του 20ού αιώνα και είναι γνωστός για τα θεραπευτικά του θαύματα. Ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται προστάτης για άτομα που πάσχουν από ασθένειες, όπως καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, πόνος στις αρθρώσεις, επιληψία, αρθρίτιδα και άλλα.

Από τότε που η μαμά μου και εγώ είχαμε διαγνωστεί με όγκους στον εγκέφαλο, οι φίλοι μας έλεγαν ότι θα πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν για εμάς. Πήγαμε στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καλιφόρνια, αλλά το να πάμε στην εκκλησία του στην Ελλάδα ήταν πάντα το όνειρο. Ήθελα να πω “ευχαριστώ” για όλα τα θαύματα και τις θεραπείες με τις οποίες έχουμε ευλογηθεί. Ήταν η πρώτη μας στάση στο ταξίδι.

Λένε ότι οι πιστοί μπορούν να ακούσουν τον Άγιο Νεκτάριο στον τάφο. Μόλις γονάτισα, άκουσα χτυπήματα. Αδύνατοι θόρυβοι χτυπημάτων. Ρώτησα την Ιωάννα, τη φίλη μας που μας καθοδηγούσε, αν ήταν αυτός και μου είπε “ναι”. Αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έμεινα αρκετή ώρα στον τάφο. Προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και είπα “σε παρακαλώ να το κάνεις αναμφισβήτητο. Δεν θέλω να φύγω από εδώ αβέβαιη για το αν σας άκουσα”.

Καθώς προσευχόμουν για τους ανθρώπους στη ζωή μου με καρκίνο, άκουσα έναν τεράστιο κρότο και άρχισα να ουρλιάζω, είπα “τον ακούω”! Ήταν σίγουρα αναμφισβήτητο. Έκλαψα από χαρά. Ήταν τόσο συναισθηματικό, καθώς νιώθω ότι έχω μια τέτοια σχέση μαζί του και αυτό με έκανε να νιώσω ακόμα πιο ευγνώμων για τη σύνδεσή μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την απίστευτα εμπνευσμένη στιγμή. Έπρεπε επίσης να καθίσω στο κρεβάτι του όπου έμενε και ένιωσα ρίγη. Όλοι στην ομάδα μας συγκινήθηκαν με δάκρυα σε αυτή την επίσκεψη. Αν πάτε ποτέ στην Ελλάδα, προσθέστε αυτό στο ταξίδι σας. Ο Άγιος Νεκτάριος βοηθά τόσους και έχει χαρίσει τόσα θαύματα. Μου αρέσει να λέω “πιστεύεις στο απίστευτο”, γιατί τίποτα δεν είναι πολύ μακριά από το δυνατό όταν πιστεύεις στον Άγιο Νεκτάριο» έγραψε στην ανάρτησή της η Μαρία Μενούνος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» την 1η/06/2023