Άστατος καιρός ολόκληρη την εβδομάδα και καλοκαίρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για όσους έχουν προγραμματίσει την πρώτη εξόρμηση του καλοκαιριού.

Ο γνωστός μετεωρολόγος που έκανε λόγο για καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας (μεσημέρι - απόγευμα), για όλες τις επόμενες ημέρες (φαινόμενα με μικρή χρονική διάρκεια), διευκρίνισε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται μια θερμή αέρια μάζα που θα περιορίσει τα φαινόμενα της αστάθειας και θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 28 ή ακόμα και τους 30 βαθμούς στα νότια τμήματα της χώρας.

Αυξημένη συννεφιά αλλά χωρίς έντονη αστάθεια προβλέπει για το Σάββατο ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ αναμένεται ζεστός και ηλιόλουστος καιρός την Κυριακή, κάτι που -αν και είναι πολύ νωρίς- φαίνεται πως θα επικρατήσει και τη Δευτέρα.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, προέβλεψε με βεβαιότητα καλοκαιρινό καιρό στη νησιωτική Ελλάδα (Ιόνιο και Αιγαίο) και με ανέμους που δεν δημιουργούν πρόβλημα κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Και για την ηπειρωτική Ελλάδα, τόνισε ότι ο καιρός θα είναι σίγουρα πολύ βελτιωμένος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας.

Και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει γενικά αίθριο καιρό την Κυριακή και τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, αραιές νεφώσεις βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και, κυρίως, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 31/5