Από τύχη απέφυγαν τα χειρότερα τρεις Καναδοί τουρίστες, όταν έπεσε πάνω τους τεράστιο κλαδί, στο Ζάππειο.

Οι τρεις τουρίστες κάθονταν κάτω από το δέντρο, σε παγκάκι στο Ζάππειο, όταν το τεράστιο κλαδί έσπασε και έπεσε πάνω τους, περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά από την πτώση του κλαδιού, ενώ ο τρίτος τουρίστας, ένας άνδρας, είχε κάποιες εκδορές. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους τουρίστες, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.



Με αφορμή την πτώση τμήματος δέντρου στο Ζάππειο και αναφορές σε μέρος του Τύπου για ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφέρεια έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ούτε και ευθύνη στη συντήρηση του Πάρκου στο Ζάππειο».

Πώς έσπασε το μεγάλο κλαδί που έπεσε πάνω στους τουρίστες

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο γεωπόνος κ. Νικολάου εξήγησε: «Το κλαδί μπορεί και να ζύγιζε μισό τόνο και εξήγησε ότι ήταν ευαίθσητο γιατί είχε προσβολή από μύκητα ενώ σε συνδυασμό με τη βροχή, πολλαπλασιάστηκε το βάρος του, ξεπέρασε το σημείο αντοχής και στο ευαίσθητο σημείο που είχε προσβολή από τον μύκητα έσπασε».

«Κάνουμε οπτικό έλεγχο των δέντρων αλλά το τι συμβαίνει ένα βραχίονα δεν είναι ορατό. Αν δούμε κάτι που μας προειδοποιεί επεμβαίνουμε»,
συμπλήρωσε.