Τρία νέα θύματα του «γύπα» της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταγγείλουν τον 28χρονο Αναστάσιο Γκίμπη.

Ο νεαρός προσέγγιζε τα θύματά του και με το πρόσχημα μιας νέας, πολλά υποσχόμενης δουλειάς που θα ξεκινήσει, κατάφερνε να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά με την υπόσχεση ότι θα τους έκανε μετόχους.

Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα, με την οποία φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση στο παρελθόν, ενώ με τους άλλους δύο η σχέση του ήταν επαγγελματική.

Ο 28χρονος μετά τη σύλληψή του βρίσκεται προφυλακισμένος και υποστηρίζει ότι δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος από κανέναν, αλλά να προβεί σε επιχειρηματικές κινήσεις, ενώ αρνείται πως έλαβε τα υπέρογκα ποσά που καταγγέλλουν τα θύματα.

Στο δικαστήριο, ωστόσο, αναμένεται να παρουσιαστούν συνομιλίες του 28χρονου με τις καταγγέλλουσες σε διαδικτυακές εφαρμογές, όπου τα θύματα φαίνεται να συναινούν στο να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Θύμα: Μωρό μου, τι κάνεις, πού είσαι;

28χρονος: Καλά είμαι, Αθήνα, αύριο έρχομαι. Εσύ τι κάνεις;

Θύμα: Με πονάει το κεφάλι, δεν μπορώ να κοιμηθώ.

28χρονος: Θες τον... να κοιμηθείς καλύτερα;

Θύμα: Ναι, μωρό μου, θέλω πολύ, αλλά είσαι μακριά τώρα.

28χρονος: Ετοίμασε 22Κ (εννοεί 22.000 ευρώ) και το βράδυ είμαι εκεί.

Θύμα: Θα προσπαθήσω αύριο το πρωί, αναλόγως πόσα μπορώ να βγάλω από την τράπεζα.

Σε μια δεύτερη συνομιλία του 28χρονου με μία από τις καταγγέλλουσες, εκείνη δείχνει να προθυμοποιείται να τον διευκολύνει οικονομικά, ενώ εκείνος το παίζει δύσκολος, επικαλούμενος οικογενειακές υποχρεώσεις του.

Θύμα: Σε παρακαλώ, μη φύγεις, σε έχω συνηθίσει, δεν μπορώ να κοιμάμαι χωρίς εσένα.

28χρονος: Μα, κούκλα μου, σου είπα, έχω και υποχρεώσεις και παιδιά, θα έρθω πάλι το καλοκαίρι.

Θύμα: Γιατί δεν τα αφήνεις όλα και να κάνεις καινούρια ζωή στην Ελλάδα μαζί μου;

28χρονος: Δεν θα αφήσω τα παιδιά μου πίσω για κανένα λόγο.

Θύμα: Μη φύγεις.

28χρονος: Θα φύγω, ξέμεινα από λεφτά.

Θύμα: Θα σου δώσω εγώ κι εσύ μου τα δίνεις το καλοκαίρι.

Ένα 28χρονο μοντέλο κατήγγειλε ότι της απέσπασε συνολικά 70.000 ευρώ. Επίσης, μια 38χρονη γυναίκα υποστήριξε ότι ο 28χρονος της είχε αποσπάσει συνολικά 83.000 ευρώ μέσα σε δεκαεπτά ημέρες.

Ο 28χρονος, προκειμένου να πείσει τα θύματά του να του δώσουν τα χρήματα που ζητούσε, τους έδειχνε αποδεικτικό από το υπόλοιπο του τραπεζικού του λογαριασμού, ήτοι 340.000 ευρώ και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι πραγματικό ή ψεύτικο. Ύστερα αξίωνε διάφορα χρηματικά ποσά επικαλούμενος ένα σωρό δικαιολογίες. Στο μεταξύ, πρόσωπα από το περιβάλλον του «γύπα» δημιούργησαν προς τιμήν του στο Instagram ένα λογαριασμό με όνομα χρήστη «Gypas_skg», στον οποίο μάλιστα έχουν αναρτήσει και φωτογραφίες του.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 31/05/2023