Ο Βάλτερ Μασάντο έδωσε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ, στον 26χρονο Βρετανό που πλήγηκε από κεραυνό το απόγευμα της Δευτέρας σε θάλασσα της Ρόδου, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο 47χρονος Βραζιλιάνος, πρώην ποδοσφαιριστής, μίλησε στο MEGA και περιέγραψε το συμβάν. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Περίπου 10 λεπτά που ήμουν στο μαγαζί, τον έβλεπα πάνω στη σανίδα μέσα στο νερό, με πολλή βροχή, κεραυνούς γύρω γύρω. Είπα σε ένα φίλο μήπως να του πούμε να βγει έξω από το νερό γιατί μπορεί να πέσει κεραυνός».

Το χρονικό

Ο 47χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας στη Ρόδο, όταν το μεσημέρι της Δευτέρας κεραυνοβολήθηκε 26χρονος Βρετανός την ώρα που έκανε surf.

Ο ποδοσφαιριστής, που μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, είχε καταλάβει την επικινδυνότητα της κατάστασης και προσπάθησε να φωνάξει στο νεαρό να βγει από το νερό.

Τη στιγμή εκείνη, τον χτύπησε κεραυνός και τον εκτίναξε από τη σανίδα πολλά μέτρα μακριά, μπροστά στα μάτια της συντρόφου του που ήταν στην στεριά.

«Ακριβώς εκείνη την ώρα έπεσε ο κεραυνός 10 μέτρα πίσω του και τον είδα να πηδάει. Ήταν πάνω στη σανίδα με τα χέρια μέσα στο νερό, ξαφνικά ακούω την κοπέλα του να φωνάζει βοήθεια».

«Έγινε μπλε»

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Ο Βάλτερ Μασάντο βούτηξε και έβγαλε τον 26χρονο από το νερό, δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

«Πήγα μέσα στο νερό, τον έβγαλα έξω, έκανα τις πρώτες βοήθειες. Πιέσεις στην καρδιά, αέρα μέσα στο στόμα, όμως σε μια φάση είδα να γίνεται μπλε πια. Προσπαθούσε να πάρει αναπνοή, νόμιζα ότι θα συνέλθει».

Η κοπέλα του 26χρονου τουρίστα σε σοκ, φώναζε συνεχώς το όνομά του.

«Το θυμάμαι, το όνομά του Ιστίβ (σημ. φέρεται να τον έλεγαν Σκοτ Άαρον Σέντον), η κοπέλα έλεγε "σε παρακαλώ, σ’ αγαπώ Ιστίβ"».

Ο άτυχος τουρίστας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Ο 26χρονος ερχόταν συχνά στην Ελλάδα και τη Ρόδο, καθώς στο νησί ζυν μόνιμα οι γονείς του.