Ένα «έξυπνο» όπλο κατά των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων έχουν πλέον στη διάθεση τους οι καταναλωτές. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την εφαρμογή appodixi.

Κατεβάζοντας στο κινητό μας την ειδική εφαρμογή του TAXIS, μπορούμε μόνοι μας να εντοπίσουμε τα «κολπατζίδικα» βενζινάδικα που γεμίζουν την αγορά με νοθευμένα καύσιμα.

Με ένα απλό σκανάρισμα στην απόδειξη μπορούμε να διαπιστώσουμε επί τόπου αν τα καύσιμα που αγοράσαμε είναι νόμιμα ή εάν το βενζινάδικο κλέβει την εφορία, και συνεπώς εμάς.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την εφαρμογή appodixi, βάζουμε το καύσιμο ή οτιδήποτε αγοράσουμε, το περνάμε στο barcode και μας λέει εάν η τάδε ταμειακή έβγαλε το τάδε ποσό στην τάδε ημερομηνία.

Μέχρι σήμερα έχουν κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό περίπου 185.000 φορολογούμενοι. Ήδη έχουν γίνει περίπου 108.000 καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες, για «μαϊμού» αποδείξεις ή για συναλλαγές που έχουν δηλωθεί στο TAXIS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο πέρσι, οι ελεγκτικές αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν πάνω από 136.000 λίτρα λαθραίων καυσίμων ΕΦΕ.

Με πληροφορίες από STAR