«Το πρωί δεχθήκαμε μια νέα κυβερνοεπίθεση και συγκεκριμένα 165 εκατομμύρια επιθέσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Έκανε λόγο για αήθη επίθεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ήταν μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης, μια αήθης επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης, σε παιδιά που ετοιμάζονται σε λίγο για τις Πανελλαδικές και πρέπει να είναι σε απόλυτη ψυχική ηρεμία να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Το σύστημα από την Τρίτη που ξεκίνησαν οι εξετάσεις μέχρι και την Παρασκευή δούλευε ιδανικά χωρίς κανένα πρόβλημα ξαφνικά δημιουργείται ένα τείχος εικονικών συνδέσεων και χρηστών. 280 χιλιάδες το δευτερόλεπτο μπαίνανε για να μην κάνουν την πλατφόρμα λειτουργική και να εμποδίζουν την πρόσβαση στο σύστημα των χρηστών.

Ήταν μια σχεδιασμένη, αήθης επίθεση. Έχει παρέμβει εισαγγελέας και η Δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μόνο σήμερα έχουν γίνει 165 εκατομμύρια επιθέσεις στα συστήματά μας, στην τράπεζα θεμάτων, στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, σε οποιοδήποτε σημείο μπορείτε να φανταστείτε χτυπήσανε απ’ όλες τις μεριές για να μην μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις. Εμείς αντέξαμε, το σώσαμε, σίγουρα υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις ...

Η Γ' Λυκείου θα δώσει σήμερα όλη και δεν θα επηρεαστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν συνδέονται με κανένα τρόπο οι Πανελλαδικές εξετάσεις με τις εξετάσεις τις προαγωγικές, εκεί υπάρχει ένα τελείως διακριτό σύστημα μετάδοσης θεμάτων με διακριτά τελείως τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτοί που επιβουλεύονται τους μαθητές μας, την ηρεμία τους και τα βάζουν με τους μαθητές μας κυρίως δεν θα τους περάσει.