Η ζωή είναι το πρώτιστο δώρο που δίνει ένας πατέρας στο παιδί του, αλλά στην περίπτωση ενός 30χρονου που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, υπάρχει και το δώρο της ζωής μέσα στη ζωή. Ο 59χρονος αποφάσισε να δώσει το ένα νεφρό του στον γιο του και η επέμβαση έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο 30χρονος έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που βρισκόταν σε υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας του για αρκετά έτη. Ο 59χρονος πατέρας του πήρε τη μεγάλη απόφαση να χαρίσει το ένα νεφρό του στο παιδί του.

Η σύνθετη αυτή διαδικασία πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με την απαραίτητη και σημαντική υποστήριξη στελεχών της Αναισθησιολογικής Κλινικής και του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου.

Η μετεγχειρητική κατάσταση, τόσο του δότη όσο και του λήπτη, κρίνεται ως άριστη, με ταυτόχρονη ικανοποιητική λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού που πραγματοποιείται εντός του τρέχοντος έτους. Παράλληλα από τα στελέχη της Μονάδος έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εννέα λήψεις οργάνων από αποβιώσαντες δότες της περιοχής των Ιωαννίνων.