Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 12 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός ναυαγίου με πρόσφυγες και μετανάστες βορειοανατολικά της Μυκόνου.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν περισσότερα από 15 άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί.
Με τη βοήθεια λιμενικών 2 άνδρες ναυαγοί που εντοπίστηκαν σε βραχώδη ακτή βόρειο-ανατολικά της Μυκόνου αποβιβάζονται σώοι στο λιμάνι.

Όμως τρεις πρόσφυγες και μετανάστες, δυο γυναίκες και ένας άνδρας, που επέβαιναν μαζί τους στο σκάφος, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Λίγο μετα τις 6 το πρωί στο Λιμενικό σήμανε συναγερμός από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια ανετράπη. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι 2 διασωθέντες στους άνδρες του Λιμενικού, στο σκάφος επέβαιναν περισσότερα από 15 άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Ξεκινώντας το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια, οι διακινητές δεν τους έδωσαν σωσίβια. Οι διασωθέντες υποστηρίζουν ότι το σκάφος χτύπησε κάπου, έβαλε νερά και βυθίστηκε. Όλοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στο νερό, με τους περισσότερους να μην ξέρουν κολύμπι.

Τρία σκάφη του Λιμενικού, άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, ιδιωτικά σκάφη και τρία ελικόπτερα συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.