Σε διορισμούς 3.449 δασκάλων, καθηγητών και νηπιαγωγών που τοποθετούνται ως δόκιμοι σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Οι νέοι αυτοί διορισμοί, οι οποίοι είχαν ήδη δρομολογηθεί και ανακοινώθηκαν χθες, αφορούν σε μόνιμους εκπαιδευτικούς που προέρχονται από το άνοιγμα των πινάκων που ολοκληρώθηκε φέτος.

Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση κατανέμονται ως εξής: 1.644 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 1.744 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 61 στον Κλάδο ΠΕ79 Μουσικής για τα Μουσικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επιπλέον μόνιμοι διορισμοί 400 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.

Όπως δήλωσε η απερχόμενη υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως: «Ολοκληρώνουμε το έργο της θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεριμνώντας για την πληρέστερη στελέχωση των σχολείων μας για τη νέα χρονιά και διορίζοντας, μετά από 12 χρόνια, σχεδόν 28.500 συνολικά μόνιμους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Με προσεκτικό σχεδιασμό και αμέριστο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα, υλοποιήσαμε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα για ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού, που δίνει στους μεν εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα για επαγγελματική σταθερότητα και ανέλιξη, στους δε μαθητές και τα σχολεία την ευκαιρία για βέλτιστη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών».


Συνεχείς προσλήψεις

Σημειώνεται ότι πέρυσι έγιναν 8.586 μόνιμοι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με το σύνολο των προσλήψεων να ανέρχεται σε 24.786 κατά τα προηγούμενα δύο χρόνια. Είχαν προηγηθεί 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Παιδεία, οι πρώτοι ύστερα από 12 χρόνια, και 4.500 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ΕΑΕ που έγιναν μέσω ΑΣΕΠ.

Oι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού τους με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.