Άφησαν το μόλις 12μηνών παιδί τους, για σχεδόν 40 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο κλειδωμένο και πήγαν να κάνουν ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Σοκάρει η είδηση, αλλά και τα όσα περιγράφει ο αστυνομικός που τελικά κατάφερε να σώσει το παιδί.

Το περιστατικό ξυπνά άσχημες μνήμες από τον πρόσφατο θάνατο του μωρού μέσα το αυτοκίνητο, όταν ξέχασε ο πατέρας του να το αφήσει στον παιδικό σταθμό και το άφησε κλειδωμένο στο αμάξι, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το σκηνικό επαναλήφθηκε ευτυχώς όχι με δυσάρεστο τέλος. Το νέο περιστατικό συνέβη στη Ζάκυνθο, όταν οι γονείς άφησαν κάτω από τον ήλιο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, κλειδωμένο με τα παράθυρα κλειστά ένα μωρό 12 μηνών το οποίο έκλαιγε. Αμέσως οι περαστικοί ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία λίγο πριν συμβεί το μοιραίο έσωσε το μωρό. Οι γονείς του, Δανοί τουρίστες, το άφησαν στο αυτοκίνητο για να πάνε να ψωνίσουν, με τη μητέρα του να απαντά λίγο μετά κυνικά, ότι έτσι κάνουν στη χώρα τους με τα παιδιά.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στη Ζάκυνθο, Σπύρος Μοίρας, κρατά ένα αγοράκι ενός έτους στην αγκαλιά του. Μόλις το έχει βγάλει από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Τσιλιβί κοίταζε γύρω του σαν χαμένο.

Ο αστυνομικός μίλησε για το περιστατικό στο Live News και αποκάλυψε πώς βρήκε το μωρό.

«Πήγα γρήγορα άνοιξα τη μπροστινή πόρτα, έλυσα το μωρό από το κάθισμα, πέταξα το τάμπλετ από πάνω του που έκαιγε. Το πέταξα, έβγαλα το μωρό έξω γρήγορα, το οποίο έκαιγε, το φύσηξα για να το δροσίσω και με κοίταγε χαμένο».

 Η μητέρα του παιδιού 34 ετών τουρίστρια από τη Δανία το είχε αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο και είχε πάει με το σύντροφο της για ψώνια. Περαστικοί το είδαν μέσα μόνο του και ειδοποίησαν τις Αρχές ενώ έσπευσε στο σημείο και ο υπεύθυνος της εταίρίας ενοικίασης του οχήματος για να ανοίξει την πόρτα. Είχαν περάσει 40 λεπτά όταν έβγαλαν  το παιδί από το αμάξι που είχε γίνει «φούρνος» με τη θερμοκρασία έξω να είναι στους 27 βαθμούς Κελσίου.

 «Στο μυαλό μου είχα ‘’κλειδώσει’’ να δω το παιδί ζωντανό, να είναι καλά, μόνο αυτό».

 Έκπληκτος ο αστυνομικός από την αντίδραση της μητέρας του βρέφους

Λίγα λεπτά αργότερα έφθασε στο σημείο και η μητέρα του παιδιού αφήνοντας έκπληκτο τον αστυνομικό με την αντίδραση της.

 Το περιστατικό ξύπνησε πολύ άσχημες μνήμες από την τραγωδία στην Άρτα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και πήγε στη δουλειά.

 Εμφανώς ανακουφισμένος ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, πατέρας ενός 8χρονου αγοριού, χαμογελά για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του παιδιού που το κράτησε στην αγκαλιά του σα να ήταν δικό του.

 «Χαμογελάω γιατί είναι τεράστια η ανακούφιση που βρήκα το παιδάκι και μπορέσαμε και το σώσαμε».

 Το αγοράκι  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του. Η μητέρα κι ο σύντροφος της συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.