Τον απόλυτο τρόμο έζησε τα ξημερώματα μια οικογένεια στους Θρακομακεδόνες στα χέρια δύο ληστών, οι οποίοι απειλούσαν με όπλο τον 49χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού για να τους υποδείξει πού έχει κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά.

Ο 49χρονος βρήκε το θάρρος να καταδιώξει τους δύο κακοποιούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει στη μονοκατοικία επί της οδού Θράκης και είχαν αρπάξει 2 χιλιάδες ευρώ και ακριβά κοσμήματα από μια τσάντα. Όπως λέει στο protothema.gr, οι δράστες τον σημάδευαν με το όπλο όση ώρα τους κυνηγούσε.

«Άκουσα να πέφτει κάτι που δεν μου φάνηκε φυσιολογικός ήχος το βράδυ, ούτε από το σκυλί ούτε από τα παιδιά. Σηκώθηκα, κατάλαβα ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι, κατέβηκα στις σκάλες, είδα μια σκιά να βγαίνει από το μπαλκόνι και τον κυνήγησα.

Ήταν και ένας άλλος κάτω. Έπιασα τον έναν και ο άλλος έβγαλε όπλο. Οπότε, έκανα πίσω, έφυγαν και οι δύο με ό,τι πήραν. Δεν πρόλαβαν να ψάξουν, βρήκαν την τσάντα, αλλά δεν πήραν πολλά. Μετά έφυγα να δω μήπως είναι ακόμα στον δρόμο. Δεν τους βρήκα, αλλά στην επιστροφή τους ξαναπέτυχα. Ξαναέβγαλαν όπλο και με σημάδευε ο ένας μέσα από το αμάξι μου», εξηγεί ο 49χρονος, ο οποίος περιγράφει τόσο τα χαρακτηριστικά όσο και τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δύο ληστές.

«Όλα έγινα μέσα σε ένα-δύο λεπτά. Μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ο ένας ήταν μικρός, ο άλλος πιο μεγάλος σε ηλικία. Φορούσαν γάντια και ο ένας από τους δύο φόραγε full face. Είχαν έρθει πεζοί γιατί το αυτοκίνητό τους το είχαν κρυμμένο πολύ πιο κάτω. Έφυγαν μάλλον από το ρέμα με τα πόδια», αναφέρει ο ίδιος.

*Πηγή: protothema.gr