Αίσθηση προκάλεσε η είδηση με την καταγγελία για δασκάλα δημοτικού σχολείου στην Αθήνα η οποία έδειξε στους μαθητές της ερωτική ταινία με ανήλικα αγόρια. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ταινία ονομάζεται «Shower Boys» και η πλοκή της έχει να κάνει με δύο 12χρονα αγόρια τα οποία ύστερα από έναν δύσκολο αγώνα μπάσκετ επιστρέφουν στο σπίτι και τεστάρουν ο ένας την αρρενωπότητα του άλλου. Πρόκειται για μία μικρού μήκους ταινία, η οποία έχει διάρκεια 9 λεπτά. 

«Το παιδί γύρισε στο σπίτι σε άσχημη κατάσταση»

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε στο parapolitika.gr ο Χαράλαμπος Κατσιβάρδας, ο δικηγόρος της οικογένειας μαθητή που είδε τη συγκεκριμένη ταινία. Συγκεκριμένα ο κ. Κατσιβάρδας ανέφερε: «Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου πριν από δύο εβδομάδες. Το παιδί της οικογένειας που εκπροσωπώ είναι 10 ετών και είναι μαθητής τετάρτης δημοτικού. Εκείνη την ημέρα είχε πάει στο σπίτι του σε άσχημη κατάσταση. Ήταν φανερά καταβεβλημένος, δεν είχε όρεξη να φάει και έκανε εμετό. Αυτή ήταν και η γενεσιουργός αιτία που ώθησε τους γονείς να ρωτήσουν το τι συνέβη. Το παιδί τούς τα είπε όλα».

Όπως περιγράφει στη συνέχεια ο νομικός: «Την τελευταία ώρα της διδασκαλίας η δασκάλα τους τούς έδειξε μία κινηματογραφική ολιγόλεπτη ταινία με τον τίτλο "Shower Boys". Η συγκεκριμένη ταινία έχει υπότιτλο "Νεαρά αγόρια δοκιμάζουν τα όρια της φιλίας και της αρρενωπότητας". Η ταινία δείχνει εικόνες "απείρου κάλλους" στις οποίες τα αγόρια επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις, φιλιά και θωπείες. Δεν γνωρίζουμε τι προσπαθούσε να πετύχει η συγκεκριμένη δασκάλα δείχνοντας αυτή την ταινία, αλλά είναι ένα υλικό το οποίο δεν ξέρω αν πρέπει να το δείξεις σ' ένα παιδί 10 ετών».

Εξώδικο

Καταλήγοντας, ο ίδιος εξήγησε τους λόγους που η οικογένεια του μικρού μαθητή προχώρησε στην αποστολή εξωδίκου. «Ύστερα απ' όλα αυτά στείλαμε το εξώδικο ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αλλά και από τον διευθυντή του σχολείου να πάρουμε κάποιες περαιτέρω εξηγήσεις. Συγκεκριμένα ζητάμε να μάθουμε εάν είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας να παρουσιάζεται αυτή η ταινία σε παιδιά 10 ετών εντός σχολείου. Εάν έχει δηλαδή εξεταστεί από την αρμόδια διεπιστημονική επιτροπή», είπε.