To 8χρονο αγόρι που έγινε μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του από τον πατέρα του, αλλά και της αυτοκτονίας του λίγο μετά, νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ύστερα από ένα δύσκολο χειρουργείο.

Το αγοράκι που είχε πάρει αγκαλιά τη μητέρα του τη στιγμή της άγριας δολοφονίας χτυπήθηκε από τα σκάγια της καραμπίνας σε διάφορα σημεία του σώματος.

«Το πρόβλημα πλέον εντοπίζεται στο ότι είναι διασωληνωμένο για πολλούς λόγους και η τύχη των σκαγιών τα οποία υπάρχουν στο πρόσωπό του κυρίως στον οφθαλμικό κόγχο στα ιγμόρεια και στο σπλαχνικό κρανίο», είπε ο γιατρός του παιδιού.

Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Ιπποκράτειο αλλά και γιατροί που επιστρατεύτηκαν από άλλα νοσοκομεία βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού, καθώς ο δρόμος της αποκατάστασης αναμένεται μακρύς και θα ακολουθήσουν κι άλλα χειρουργεία.

«Με το χέρι του είμαστε σε μια κατάσταση που δεν το πειράζουμε αυτή τη στιγμή, έγιναν οι χειρισμοί, σταμάτησε η αιμορραγία και θα εκτιμηθεί σε λίγες ημέρες, έχουμε μέλλον για το χέρι. Αυτό δεν θα γίνει σε έναν χρόνο, θα γίνει σταδιακά. Θα αποκατασταθεί, πρώτα να κλείσουν οι πληγές και μετά το ωλένιο νεύρο πρέπει να συρραφεί ξανά».

Ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων έχει συσταθεί και όταν ξεκινήσει η αποσωλήνωση θα βρεθούν στο πλευρό του 8χρονου.

Ο παππούς του 8χρονου περιγράφει τις φρικιαστικές εικόνες που αντίκρισε

Τα όσα αντίκρισε το 8χρονο αγοράκι τη μοιραία νύχτα δεν τα χωρά ανθρώπου νους. Για πέντε ώρες περπατούσε ανάμεσα στα άψυχα σώματα των γονιών του μέχρι ο παππούς του και πατέρας του 36χρονου δράστη και αυτόχειρα να φτάσει στο σπίτι της οικογένειας.

«Η πρώτη εικόνα που βλέπω όταν μπήκα μέσα ήταν κάτι αίματα. Στρίβω δεξιά, βλέπω αίματα πάλι, γυρίζω τα μάτια μου εκεί στο παιδικό, βλέπω τη νύφη μου ξαπλωμένη στο κρεβάτι και ο εγγονός μου από δίπλα με τη μάνα του, έστεκε εκεί. Τρελάθηκα. Κάνω έτσι το κεφάλι, βλέπω στην κρεβατοκάμαρα τον γιο μου», είπε ο πατέρας του 36χρονου.

Ο 8χρονος είχε ξαπλώσει δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Τραυματισμένος και ανήμπορος να αντιδράσει και να καλέσει σε βοήθεια λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

«Πάω εκεί πέρα στον εγγονό μου, τον βλέπω σηκώνεται πάνω. Αμάν, λέω, ζωντανό είναι το παιδί. Αίματα εδώ πέρα το παιδί, τα πάντα, όλα αυτά. Το χέρι του, του έλειπε ένα κομμάτι εδώ μέσα. Τρελαθήκαμε όλοι, το βγάζουμε έξω το παιδί, του βάζουμε ένα ρουχαλάκι. Παππού, παππού, παππού. Μετά ήρθε και η αστυνομία, άσ' τα να πάνε. Δεν μπορώ να βγάλω την εικόνα αυτή. Τι είδε το παιδάκι όλη τη νύχτα αυτή».

Αφορμή για την τραγωδία στάθηκε η απόφαση της 39χρονης να πάρει τα παιδιά και να φύγει από το σπίτι. Τώρα το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στα δύο ανήλικα που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν ορφανά.