Σοκ προκάλεσε η χθεσινή (23/5) ανεύρεση του άψυχου σώματος μίας γυναίκας στην πλατεία που βρίσκεται απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι η γυναίκα βρέθηκε νεκρή και έφερε στο λαιμό της τουλάχιστον 5 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Η σορός βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας. H Αστυνομία έλαβε την πρώτη κλίση στις 11:07 και άμεσα κατέφθασε στο σημείο ξεκινώντας τις έρευνες για την ανεύρεση των πρώτων στοιχείων. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρήκαν την τσάντα του θύματος, η οποία όμως ήταν άδεια και επίσης δεν βρέθηκε κάποιο άλλο στοιχείο που να αποκαλύπτει την ταυτότητα της άτυχης γυναίκας. Ακόμα το σενάριο που είχε κυκλοφορήσει στην αρχή ότι πρόκειται για ουσιεξαρτημένη μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πιάτσα ναρκωτικών

Η συγκεκριμένη πλατεία κατά το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε πιάτσα ναρκωτικών, όμως μετά από παρέμβαση των αρμόδιων φορέων «έσπασε». Τώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών στο parapolitika.gr, η χρήση και το εμπόριο ναρκωτικών έχει αρχίσει να κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Επίσης, οι ίδιοι καταστηματάρχες ανέφεραν ότι τουλάχιστον από τις 04:00 (από όταν ο πρώτος από αυτούς άνοιξε το κατάστημά του) δεν ακούστηκε τίποτα. Όπως αναφέρουν, δεν είχαν καταλάβει ότι υπήρχε μία νεκρή γυναίκα στο συγκεκριμένο σημείο, παρά μόνο όταν είδαν την αστυνομία να καταφτάνει.

Το σενάριο της ληστείας

Σοβαρή χαρακτηρίζεται και η μαρτυρία μιας καταστηματάρχου της περιοχής, η οποία ανέφερε στην κάμερα του parapolitika.gr ότι ένας υπάλληλος του δήμου της είπε ότι μάλλον προσπάθησαν να ληστέψουν το θύμα και επειδή δεν τα κατάφεραν τη σκότωσαν. Συγκεκριμένα η ίδια ανέφερε τα εξής: «Ένα παιδί (από τον δήμο) μου λέει ότι πήγαν να βουτήξουν την τσάντα μιας κυρίας και επειδή δεν τα κατάφεραν την "καθάρισαν"».