Συγκλονίζει η 16χρονη αθλήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση από τον προπονητή κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο 38χρονος ασελγούσε στο κορμί του κοριτσιού και της ασκούσε ψυχολογική πίεση για να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

«Με αγκάλιασε, με φίλησε, πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω» δηλώνει η 16χρονη για τον 38χρονο προπονητή κωπηλασίας από τη Θεσσαλονίκη εις βάρος του οποίου έχει απαγγελθεί ποινική δίωξη για μια σειρά κακουργημάτων.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον προπονητή κωπηλασίας για τα αδικήματα της κατ’ εξακολούθηση κατάχρησης ανήλικου σε γενετήσιες πράξεις (από γυμναστή) και του βιασμού (τελεσμένο και σε απόπειρα), όπως επίσης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, τέλεση χειρονομιών και προτάσεων γενετήσιου χαρακτήρα και πρόκληση τρόμου και ανησυχίας (με την επίμονη παρακολούθηση και επιδίωξη διαρκούς επαφής και επανειλημμένων επισκέψεων στο κοινωνικό περιβάλλον της ανήλικης).

«Μου έλεγε πως δεν πρέπει να στεναχωριέσαι γιατί δεν είναι κάτι κακό»

«Με αγκάλιασε, με φίλησε, πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν γνωρίζω από αυτά τα πράγματα και πώς να αντιδράσω. Άρχισαν να τρέμουν τα πόδια μου. Αυτός το κατάλαβε και μου έλεγε ”μην αγχώνεσαι”, μου έλεγε πως ”δεν πρέπει να στεναχωριέσαι γιατί δεν είναι κάτι κακό”, και με ρωτούσε αν θέλω να με χαϊδέψει» δηλώνει η ανήλικη, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παράλληλα, ο προπονητής κωπηλασίας είχε φτιάξει ψεύτικο προφίλ στα social media και έστελνε υβριστικά μηνύματα στο αγόρι της 16χρονης ανέφερε η μητέρα της. Γι’ αυτό και η ανήλικη αθλήτρια είχε αρχίσει να αλλάζει συμπεριφορά, κάτι που κατάλαβαν οι γονείς της και απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο.

Εκεί η 16χρονη αποκάλυψε τις φρικιαστικές ενέργειες που φέρεται ότι βίωνε από τα χέρια του 38χρονου προπονητή κωπηλασίας, ο οποίος, όπως αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είχε δηλώσει ερωτευμένος μαζί της στους γονείς της.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Όλα συνέβησαν στο διάστημα που η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας με το άλλο της παιδί, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί όλη η προσοχή εκεί και να βρει χώρο και χρόνο ο δράστης. Είχε προθυμοποιηθεί να βοηθά στις μετακινήσεις της κοπέλας από και προς την προπόνηση».

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο κ. Παπαδόπουλος, οι ασελγείς πράξεις του προπονητή φέρονται να έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022, με τους γονείς της 16χρονης να κάνουν την καταγγελία στις Αρχές τον περασμένο Νοέμβριο.