Οι μετασεισμικές δονήσεις μετά τον σεισμό 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη Μεσαρά Ηρακλείου, συνεχίστηκαν για όλη τη νύχτα στην Κρήτη.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι τις 3 τα ξημερώματα είχαν καταγραφεί 18 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο στα 4,5 Ρίχτερ. Στην περιοχή επικρατεί ανησυχία εξαιτίας της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας. Για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος ΦαιστούΓρηγόρης Νικολιδάκης, ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν σήμερα κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν ζημιές. Σημειώνεται πως τα σχολεία είναι έτσι κι αλλιώς κλειστά λόγω εκλογών, αλλά στην περιοχή δεν λειτούργησαν ούτε τα νηπιαγωγεία προληπτικά για λόγους ασφαλείας.



Μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος επισήμανε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε νοτιοδυτικά των Μοιρών, στο νησί, και όχι σε υποθαλάσσια περιοχή.



«Έχουν επακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί, με μικρότερα μεγέθη, με τον μεγαλύτερο από αυτούς να είναι 3,9 Ρίχτερ», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η σεισμική δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη. Ερωτηθείς εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, διευκρίνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να πει κανείς με βεβαιότητα.