Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη, με μεγαλύτερη αυτή των 5,1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης 18/05.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο τους σεισμολόγους είναι το γεγονός ότι τα επίκεντρα των τελευταίων σεισμών είναι σε χερσαίο μέρος και όχι στη θάλασσα, κάτι που θα δημιουργούσε μια μεγαλύτερη ασφάλεια.


«Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε αρχικά πως το ρήγμα αυτό δεν έχει σχέση με αυτό του Αρκαλοχωρίου.

Σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι πολύ ενεργή σεισμολογικά, ωστόσο είναι αυτή που πριν από μερικές δεκαετίες είχε δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ και άρα θέλει παρακολούθηση.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε και για τους απανωτούς ασθενείς σεισμούς που σημειώθηκαν τελευταία στην Κορινθία και τον Κορινθιακό κόλπο.

Είναι κάτι για το οποίο μιλά εδώ και καιρό και -όπως είπε- μπορεί οι σεισμοί να ήταν ασθενείς, ωστόσο ένα φαινόμενο που επιμένει θέλει παρακολούθηση.

Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Κορινθιακός δίνει έναν σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ κάθε 20-30 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν το 1995, δηλαδή πριν από 28 χρόνια.

Όπως σημείωσε ο γνωστός σεισμολόγος, η φύση είναι αντικειμενική και δεν έχει να κάνει με το εάν θέλουμε να έρθει ο σεισμός ή όχι. Θα έρθει.