Ξεκίνησε σήμερα στη Μύκονο η εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την απομάκρυνση αυθαιρέτων κατασκευών, ύστερα από ελέγχους των υπαλλήλων της Πολεοδομίας.

Οι κατεδαφίσεις ξεκινούν από κτίσμα 20 τετραγωνικών μέτρων στην παραλία Μερσίνη, το οποίο είχε καταγραφεί το 2016.

Στην επιχείρηση για την κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος συμμετέχουν μπουλντόζες και ομάδα 30 ατόμων, παρουσία αστυνομικών αρχών και στελεχών του Λιμενικού, που έχουν απλώσει, σε ξηρά και θάλασσα, δίχτυ προστασίας των συμμετεχόντων στην επιχείρηση.

Όπως αναφέρει το mykonoslive.tv, το γκρέμισμα γίνεται με διάθεση μηχανημάτων, χειριστών και εργατών, εταιρείας στην οποία ανήκει παρακείμενη ιδιοκτησία, όπου βρίσκεται πολυτελές εξοχικό σπίτι, που φέρεται να σχετίζεται με Έλληνα εφοπλιστή.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε προσφύγει στο παρελθόν στη δικαιοσύνη για την κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος, ακριβώς μπροστά από το εξοχικό.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος εποπτεύει την επιχείρηση κατεδάφισης, μιλώντας στον ANT1, προανήγγειλε και άλλες κατεδαφίσεις, λέγοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί όπου υπάρχουν σχετικές αποφάσεις.