Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ το 2,5 ετών κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα του, όταν εκείνος έκανε όπισθεν και το τραυμάτισε σοβαρά, χωρίς να το αντιληφθεί.

Το παιδί μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Χανίων στο ΠΑΓΝΗ, καθώς η κατάστασή του ήταν κρίσιμη.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Γ. Χαλκιαδάκη που μίλησε στο Cretalive, το παιδάκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη και με τη χορήγηση πολλών φαρμάκων, ώστε να κρατά μια σταθερή αρτηριακή πίεση.

Σήμερα το πρωί, έγινε μια προσπάθεια ελάττωσης των φαρμάκων και φαίνεται ότι το παιδάκι αντιδρά ικανοποιητικά, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται πολύ θετική.

«Το παιδί παραμένει σε βαριά κατάσταση, ευελπιστούμε ότι το επόμενο 48ωρο θα είμαστε πιο αισιόδοξοι. Προς το παρόν, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Το θετικό είναι ότι βαίνει προς σταθεροποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης.


Πατέρας: «Δεν κατάλαβα ότι βρισκόταν έξω»

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δεν είναι ακόμα σε θέση να καταθέσει στους αστυνομικούς, στους οποίους το μόνο που κατάφερε να πει ήταν ότι «έκανα πίσω με το αυτοκίνητο για να βγω από την αυλή. Δεν κατάλαβα ότι το παιδί βρισκόταν έξω εκείνη την ώρα. Δεν το είδα».


Πώς συνέβη το τροχαίο

Όλα συνέβησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο πατέρας έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και έκανε όπισθεν για να ξεπαρκάρει σε χωριό στον Κίσσαμο Χανίων.

Δυστυχώς, δεν είδε ότι πίσω από το όχημα βρισκόταν το κοριτσάκι του, με αποτέλεσμα να το παρασύρει.

Όταν κατάλαβε τι έγινε, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και είδε το παιδί να είναι στο έδαφος. Ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί, μεταφέροντάς το- αρχικά στο νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Ο πατέρας συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από εισαγγελική εντολή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, η μητέρα του παιδιού είναι 5,5 μηνών έγκυος στο δεύτερό της παιδί.