Ο πατέρας που παρέσυρε το 2,5 ετών κοριτσάκι του, κάνοντας όπισθεν για να ξεπαρκάρει σε χωριό στον Κίσσαμο Χανίων, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.


Ειδικότερα, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος δεν βρισκόταν σε θέση να καταθέσει στους αστυνομικούς, στους οποίους το μόνο που κατάφερε να πει ήταν: «Έκανα πίσω με το αυτοκίνητο για να βγω από την αυλή. Δεν κατάλαβα ότι το παιδί βρισκόταν έξω εκείνη την ώρα. Δεν το είδα». Σήμερα, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει ο πατέρας του παιδιού στις Αρχές, σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το άτυχο παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, στο οποίο μεταφέρθηκε αφού η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Χανίων, όπου αρχικά διακομίστηκε μετά την παράσυρσή του, το μεσημέρι της Τρίτης. Ο άνδρας μετέφερε γρήγορα το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, το παιδί φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο πατέρας έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και έκανε όπισθεν για να ξεπαρκάρει. Δυστυχώς, δεν είδε ότι πίσω από το όχημα βρισκόταν το κοριτσάκι του, με αποτέλεσμα να το παρασύρει.

Όταν κατάλαβε τι έγινε, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και είδε το παιδί στο έδαφος. Ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί, μεταφέροντάς το -αρχικά- στο νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Ο πατέρας, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από εισαγγελική εντολή, σύμφωνα με το Mega, ενώ, όπως επισήμανε το κανάλι, η μητέρα του παιδιού είναι 5,5 μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της.