Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί για την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών που ανέδειξαν νικητή τον Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, είναι η δικαστική εξέλιξη της απόφασης για την προφυλάκισή του, μετά την κατηγορία για την εξαγορά ψήφων. 

Το ρεπορτάζ του MEGA αποτυπώνει το κλίμα, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του πατέρα του. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: Τη στιγμή μετά τη μεγάλη νίκη με διαφορά 19 ψήφων του Έλληνα ομογενούς Διονύση Φρέντι Μπελέρη, τους ξέφρενους χορούς, τη χαρά και την ανακούφιση, έχει διαδεχτεί η ανησυχία για την επόμενη μέρα.

Όλοι περιμένουν την εξέλιξη της δικαστικής διαχείρισης του Μπελέρη, που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Τιράνων.

«Στο τέλος, όλοι πρέπει να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί έχει γίνει με δημοκρατικό τρόπο και αποφάσισε ο λαός», λένε οι ψηφοφόροι. 

Πέντε ημέρες μετά τη σύλληψη του Μπελέρη και ένα 24ωρο μετά την εκλογή του ως νέος δήμαρχος της Χειμάρρας, οι δημότες της περιοχής παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του, ελπίζοντας άμεσα να αφεθεί ελεύθερος

«Περιμένουμε με άγχος το πότε θα βγει από τη φυλακή ο Φρέντι ο Μπελέρης, που τον έχουν πάρει», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

«Η Δικαιοσύνη να βρει την αλήθεια»


Ο πατέρας του Μπελέρη χαίρεται για τη νίκη του παιδιού του και, μιλώντας στο MEGA, ζητά από τη Δικαιοσύνη να αναζητήσει την αλήθεια: «Κάνω έκκληση στη Δικαιοσύνη την αλβανική να το ψάξει. Ζητάω από τη Δικαιοσύνη μόνο και μόνο δικαιοσύνη, την αλήθεια».

Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με το παιδί του για να το συγχαρεί: «Δεν μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε προς το παρόν. Η νύφη μου πήγε να τον δει, του πήγε τα ρούχα μέσω του δικηγόρου, αλλά δεν κατάφερε να τον δει».

«Καθαρό αποτέλεσμα και ας μη μας αρέσει»


Καθαρό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της κάλπης στη Χειμάρρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αποδεχόμενος τη νίκη Μπελέρη, όσο και αν, όπως είπε, δεν του αρέσει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με την ιδέα ότι υπάρχει άλλη Δικαιοσύνη για τους πολίτες της Αλβανίας και άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες της Αλβανίας με ελληνική υπηκοότητα. Πρόκειται για την ίδια εθνικότητα».

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής και κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαγοράσει ψήφους ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Πλέον, ο δικηγόρος του καλείται να τον βγάλει από τη φυλακή, με τον Μπελέρη να κινδυνεύει να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στην περίπτωση που δεν αθωωθεί και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.