Έβαλε το ράσο για να γλιτώσει από τα χρέη. Αυτό καταγγέλλουν επιχειρηματίες που συνεργάζονταν με τον πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος  παπουτσιών στην Πάτρα, ο οποίος σήμερα έχει αφιερώσει την ζωή του στο Θεό και έγινε… ιερέας.

Ειδικότερα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News, ο κληρικός από την Πάτρα, ο οποίος εξαφανίστηκε «πνιγμένος» στα χρέη, πριν από 14 χρόνια,  εντοπίστηκε με μούσι και ράσο στην Αθήνα όπου είχε καταφύγει για να γλιτώσει.

 Μια απίστευτη υπόθεση βρήκε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες κι αφορά σε έναν κληρικό στην Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με καταγγέλλοντες, ήταν βουτηγμένος στα χρέη και το «έσκασε» από την Πάτρα, καταφεύγοντας στην πρωτεύουσα κι αλλάζοντας ζωή.

 Μιλώντας στο Mega, ο ιερέας, που τον εντόπισαν από μια φωτογραφία στο Facebook, υποστήριξε ότι έχει προχωρήσει σε ρύθμιση χρεών κι ότι αποπληρώνει τα χρέη του. «Η ψυχή ανήκει στον Κύριο, στον Θεό. Αλίμονο αν είχα πάρει και αν μου είχαν δώσει 1.000.000 ευρώ. Δίνει κανένας 1.000.000 ευρώ; Ποιος θα μου έδινε 1.000.000 ευρώ; Καταβάλω 200 ευρώ τον μήνα, ανελλιπώς από τον Ιούνιο. Όταν έχεις μία συμφωνία, έχεις και μία ρύθμιση. Τι άλλο να κάνεις; Να δώσω την ψυχή μου;».

 Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα στοιχεία του είναι διαθέσιμα. «Ανά πάσα στιγμή κάποιος δικαστικός κλητήρας μπορεί να βρει τη διεύθυνσή μου. Όλα μου τα στοιχεία είναι διαθέσιμα. Ξέρουν που μένω», πρόσθεσε αναφορικά με τις καταγγελίες.

 «Τον ψάχναμε και τον βρήκα στο Facebook 14 χρόνια μετά»

Οι καταγγέλλοντες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ο ιερέας μόνο τα χρέη του (σ.σ.: προς αυτούς) δεν αποπληρώνει... «Τον ψάχναμε, δεν μπορούσαμε να τον βρούμε και μετά τυχαία εγώ μετά από χρόνια, τον ανακάλυψα μέσω Facebook. Με έτρωγε, τόσα χρόνια με έτρωγε και δεν μπορούσα να το αφήσω και έτσι. Η πλάκα είναι ότι με απειλούσε κιόλας πέρυσι που τον βρήκα ότι θα μου κάνει και μήνυση ότι τον απειλώ» λέει καταγγέλλων μιλώντας στο Live News και πρόσθεσε: «Ήταν ο ίδιος, πήγα και τον βρήκα και μου λέει: "κοίταξε να σου πω, επειδή φοράω το πετραχήλι, εγώ είμαι αυτός ο οποίος ψάχνεις. Δεν έχω τίποτα, έχω 6 παιδιά, έχω το ένα, έχω το άλλο". Προφανώς για να γλιτώσει και να έχει έναν σίγουρο μισθό, βέβαια το εμπόρευμα ήταν εξαφανισμένο», είπε το φερόμενο ως θύμα. 

Συνολικά, ο ιερέας φέρεται να έχει υφαρπάξει από τα θύματά του 1 εκατ. ευρώ. Πριν φορέσει το ράσο, είχε κατάστημα με υποδήματα στην Πάτρα και φαίνεται πως μόλις το... καράβι πήγε στα βράχια, αποφάσισε να βάλει λουκέτο και να εξαφανιστεί.

 «Έπαιρνε εμπόριο από εμένα, το οποίο κάποια στιγμή δεν μπορούσε να το πληρώσει. Τα έδινε λίγα λίγα, έκανε αντικατάσταση επιταγών, συνεχίζαμε να του δίνουμε εμπόρευμα μπας και σώσουμε τα προηγούμενα. Και εξαφανίστηκε, σε ένα βράδυ μέσα το έκλεισε το μαγαζί» είπε ο καταγγέλλων, του οποίου του χρωστά «πάνω από 50.000 ευρώ».

 Δικηγόρος θύματος: Έχει καταστρέψει οικογένειες

«Έχει καταστρέψει οικογένειες, έχει ακατάσχετο», είπε η δικηγόρος θύματος, Ανθούλα Ανασόγλου, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για ένα μόνο θύμα αλλά για περισσότερα. «Το θέμα είναι ότι αγωνιούν οι άνθρωποι, θα πληρωθούν;».