Τελικά δεν είναι μόνο ο Παύλος που αναζητά ένα «παλάτι» στην Αθήνα, αλλά και ο πεθερός του αδελφού του, Φιλίππου Γλίξμπουργκ, ο δισεκατομμυριούχος Τόμας Φλορ. Και απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός το βρήκε.

Ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο άνθρωπος πίσω από την αγοραπωλησία-μαμούθ ύψους 18 εκατ. ευρώ. Ο 63χρονος Ελβετός ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας εκμίσθωσης ιδιωτικών αεροσκαφών VistaJet φέρεται πως είναι ο άνθρωπος που κατέβαλε 18 εκατ. ευρώ για την αγορά διαμερίσματος επιφάνειας 320 τ.μ. στην περιοχή των Ανακτόρων.

Ο Τόμας Φλορ είναι ο πεθερός του πρίγκιπα Φιλίππου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ. Ο Φίλιππος παντρεύτηκε σε κλειστό κύκλο τον Δεκέμβριο του 2020 στο Σεν Μόριτζ την κόρη του Τόμας Φλορ, Νίνα Ναστάσια Φλορ, ενώ στη συνέχεια έκαναν και ορθόδοξο γάμο στην Ελλάδα, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τα 18 εκατ. ευρώ που διαμορφώνουν την τιμή στα 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για το διαμέρισμα καταβλήθηκαν για παλαιάς κατασκευής ρετιρέ στην περιοχή των Ανακτόρων με θέα στο Καλλιμάρμαρο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη, αλλά και στο Σαρωνικό.

Παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσον ο Τόμας Φλορ, του οποίου η περιουσία, σύμφωνα με το «Forbes», ξεπερνούσε τα 2 δισ. δολάρια το 2018, αγόρασε το διαμέρισμα για δική του χρήση ή για την κόρη του.

* Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «βασιλιάς του χαλκού», ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος έμπορος μετάλλων και trader εμπορευμάτων Τέλης Μυστακίδης κατέβαλε 10 εκατ. ευρώ για την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος σε διακεκριμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, μικρότερης επιφάνειας από αυτό του Φλορ.

Ο Μυστακίδης, που αυτή την περίοδο διαπραγματεύεται και την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην ελληνική τράπεζα Aegean Baltic Bank (ABBank), έχει ελληνική και βρετανική ιθαγένεια, καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και η περιουσία του στα τέλη του 2022 -σύμφωνα με το «Forbes»- ανερχόταν στα 3,2 δισ. δολάρια. Το διαμέρισμα που φέρεται να εξαγόρασε τώρα βρίσκεται στην οδό Ηρώδου Αττικού, η οποία θεωρείται από πολλούς ο ακριβότερος δρόμος στην πρωτεύουσα. Ξεκινά από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και καταλήγει στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ αποτελεί το ανατολικό όριο του Εθνικού Κήπου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 16/05/2023