Σε πένθος έχουν βυθιστεί οι συγγενείς και οι φίλοι του 25χρονου Νίκου, που κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο υψηλής τάσης, το οποίο είχε κοπεί μετά από μπαλωθιές, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής όταν ο 25χρονος Νίκος μαζί με την παρέα του την ώρα που επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση σε περιοχή του Φραγκοκάστελου στα Σφακιά είδαν μια μικρή φωτιά που είχε ξεσπάσει από κομμένο καλώδιο υψηλής τάσης.

Τότε στην προσπάθειά του ο άτυχος νέος να σβήσει τη φωτιά κεραυνοβολήθηκε. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Σφακίων με το προσωπικό να δίνει μάχη να τον επαναφέρουν στη ζωή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Ήσουν και θα παραμείνεις το Νικολιό μας»

Φίλοι του 25χρονου τον αποχαιρετούν με μηνύματα στα social media με μαντινάδες και «καταθέσεις ψυχής», εκφράζοντας τον πόνο που νιώθουν. «Γιατί», «ήταν πολύ νωρίς», «ήσουν και θα είσαι το Νικολιό μας» γράφουν προσπαθώντας να απαλύνουν τη θλίψη από τον άδικο χαμό του Νίκου.

________
______
_______

Μέσα σε 5 λεπτά συνέβη το κακό

Ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης περιέγραψε στο zarpanews.gr για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

«Κατά τις 12 η ώρα το βράδυ ήταν σε μια παρέα, επειδή έβαζαν δαχτυλίδι τα ξαδέρφια του. Το παιδί πηγαίνοντας να τους ξεπροβοδίσει, για αποχαιρετισμό έπαιξε δύο μπαλωθιές. Έτυχε οι σφαίρες να πάνε στο καλώδιο υψηλής τάσης , έπεσε το καλώδιο κάτω και πήραν φωτιά τα κλαδιά. Το παιδί πήγε να σβήσει τη φωτιά, πετώντας ένα μπουκάλι νερό. Πάτησε το νερό με το καλώδιο και έπαθε ηλεκτροπληξία. Στις 11 η ώρα ήμασταν μαζί. Όλα έγιναν στα 500 μέτρα από το σπίτι του, μέσα σε 5 λεπτά.», σημείωσε συντετριμμένος ο Δήμαρχος Σφακίων.