Έως την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί θα μπορούν οι πιστοί να προσκυνήσουν την εικόνα «Άξιον Εστί» στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αθρόας προσέλευσης των προσκυνητών στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ολιγοήμερη παράταση της παραμονής της ιερής εικόνας του «Άξιον Εστί». Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποφάσισε και ενέκρινε την παράταση μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί.

Η εικόνα έφτασε στην Αθήνα στις 3 Mαΐου έπειτα από αίτημα της Αρχιεπισκοπής. Χιλιάδες πιστοί απ' όλη τη χώρα από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, όλες αυτές τις μέρες, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν αλλά και να παρακολουθήσουν Θείες Λειτουργίες, δοξολογίες αλλά και αγρυπνίες.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 20.000 πιστοί έχουν προσκυνήσει την εικόνα. Αυτή τη φορά όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της μητρόπολης, καθώς όλα τα έξοδα της παραμονής των μοναχών που τη συνοδεύουν τα καλύπτει ο διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Τη Μητρόπολη ΑΘηνών επισκέφθηκε το Σάββατο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για να προσκυνήσει την εμβληματική εικόνα. Μία ημέρα πριν, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, το βράδυ της Παρασκευής, την εικόνα προσκύνησε ο άλλοτε επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 15/5