Στην ΑΣΟΕΕ θα γίνει τελικά το πάρτι που είχε προλογιστεί για το Πολυτεχνείο, για το βράδυ της Παρασκευής, από ομάδα αντιεξουσιαστών, λόγω του λοκ άουτ από τα ΜΑΤ

Ομάδα αντιεξουσιαστών είχε προαναγγείλει πάρτι στον υπό κατάληψη χώρο του Μηχανουργείου στο Κάτω Πολυτεχνείο, χωρίς, ωστόσο, να έχει λάβει τη σχετική άδεια.

Οι φύλακες είχαν αφήσει ανοιχτή την πόρτα της οδού Τοσίτσα προκειμένου να φύγουν άτομα τα οποία έχουν ήδη πάει, αλλά μέχρι νωρίς το απόγευμα στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου περέμεναν περίπου 60 άτομα.

Στο σημείο μετέβη άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ αποκλείοντας το σημείο και επιβάλλοντας λοκ άουτ στο Πολυτεχνείο ώστε να μην πραγματοποιηθεί το πάρτι.

Τελικά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, το live -με τη συμμετοχή διάφορων καλλιτεχνών- μεταφέρθηκε στην ΑΣΟΕΕ.

Η Κίνηση Αριστερών Ανεξάρτητων Βιολογικού Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Κ.Αρ.Α.Βι.-Ε.Α.Α.Κ.), πάντως, έκανε δύο αναρτήσεις ως τις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής. 



Στην πρώτη, ενημέρωσε ότι το Πολυτεχνείο βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής σε κατάσταση λοκ άουτ: «Φοιτητές και φοιτήτριες της αρχιτεκτονικής ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τη σχολή τους μιας και το κτήριο θα μπει σε λοκ άουτ με απόφαση της κοσμητείας. Μια πρακτική συνήθης τα τελευταία χρόνια και κανονικότητα πλέον για το κτήριο του κάτω Πολυτεχνείου. Μια πρακτική που στοχεύει την πλήρη κατάργηση του δημοσίου χώρου, του ανοιχτού για την κοινωνία πανεπιστημίου. Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις απ το χώρο του κάτω Πολυτεχνείου!»



Στη δεύτερη, ανέφερε πως η Αστυνομία δεν αφήνει κόσμο να μπει στη σχολή, ενώ απηύθηνε κάλεσμα σε φοιτητές: «Οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της πρυτανειας παραμενουν έξω από το χώρο του ασύλου απαγορευοντας σε κόσμο να μπει στη σχολή και διώχνοντάς τον από τον περίγυρο. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους φοιτητές και να αμφισβητησει το άσυλο.
Απαιτουμε εδώ και τώρα να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου. Καλουμε όλους/ες να έρθουν έξω από την πυλη Στουρνάρη!»