Πάρτι με ραπ μουσική στον χώρο του Πολυτεχνείου προγραμματίζουν και έχουν προαναγγείλει αντιεξουσιαστές, χωρίς, ωστόσο, να έχουν πάρει άδεια από την Κοσμητεία για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι φύλακες έχουν αφήσει την πόρτα της οδού Τοσίτσα ανοιχτή προκειμένου να φύγουν άτομα τα οποία έχουν ήδη πάει. Στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου, όμως, παραμένουν περίπου 60 άτομα.

Στο σημείο έχει ήδη μεταβεί διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να κλείσει την πρόσβαση και να μην πραγματοποιηθεί το πάρτι.

Κ.Αρ.Α.Βι.- Ε.Α.Α.Κ για πάρτι στο Πολυτεχνείο: Το λοκ άουτ, συνήθης πρακτική με στόχο την πλήρη κατάργηση του δημόσιου χώρου

Σύμφωνα με ανάρτηση της Κίνησης Αριστερών Ανεξάρτητων Βιολογικού Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Κ.Αρ.Α.Βι.-Ε.Α.Α.Κ.), η πρακτική αυτή έχει στόχο την «πλήρη κατάργηση του δημόσιου χώρου».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φοιτητές και φοιτήτριες της αρχιτεκτονικής ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τη σχολή τους μιας και το κτίριο θα μπει σε λοκ άουτ με απόφαση της κοσμητείας. Μια πρακτική συνήθης τα τελευταία χρόνια και κανονικότητα πλέον για το κτίριο του κάτω Πολυτεχνείου. Μια πρακτική που στοχεύει την πλήρη κατάργηση του δημόσιου χώρου, του ανοιχτού για την κοινωνία πανεπιστημίου. Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου!», αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook.

ΣΕ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Πριν από λίγη ώρα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της αρχιτεκτονικής ενημερώθηκαν ότι...

Posted by Κ.Αρ.Α.Βι.-Ε.Α.Α.Κ. // Ανεξάρτητη Ενημέρωση - Ανακοινώσεις Σχήματος on Friday, May 12, 2023