Προς αναβολή οδεύει η εκδίκαση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς σε δεύτερο βαθμό, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στις 30 Μαΐου που έχει οριστεί η δικάσιμος, ο ίδιος έχει άλλο δικαστήριο αλλά και ο καταδικασμένος για τον φόνο της συζύγου του πιλότος θέλει να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 2 Ιουνίου.

«Θέλει να διαβάσει, να προετοιμαστεί για το δικαίωμα που έχει να συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις». Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, που έχει καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, προσέθεσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσει και ο πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν, καθώς «έχει αναφέρει ότι γνωρίζει πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί και θα πρέπει να εξεταστεί σίγουρα και σε επίπεδο υπεράσπισης, για να δούμε αν τα λεγόμενά του αντιστοιχούν και στην πραγματικότητα».

Τερεσένκο: «Είναι θύμα»

Η πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φαίνεται πως εναποθέτει πολλές ελπίδες και στην κατάθεση της δημοσιογράφου, Σοφίας Τερεσένκο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», ο δικηγόρος του ισοβίτη πιλότου τόνισε πως «πέρα από τη γνώμη που έχει η δημοσιογράφος, υπάρχει και ένα παρελθόν με τον εντολέα μου και θέλει να μιλήσει για τον χαρακτήρα του. Γνωρίζονταν από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και την αεροπορική εταιρεία που εργάζονταν. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Ήταν από τα πρόσωπα που είχαν έρθει, όταν είχε ξεκινήσει η δίκη». Ποια είναι όμως η Ουκρανή δημοσιογράφος που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για το ποιόν του συζυγοκτόνου; Η ίδια αυτοσυστήνεται στα προφίλ της στο διαδίκτυο ως «πολιτική επιστήμονας, διεθνής ερευνητική δημοσιογράφος και γόνος μεγάλης ουκρανικής οικογένειας που συνδέεται ακόμα και με τη βρετανική βασιλική οικογένεια» και έχει δώσει παλαιότερα συνέντευξη σε αμερικανικό Μέσο για τον καταδικασμένο πιλότο.

«Νομίζω ότι ο Μπάμπης και η οικογένειά του είναι θύματα, ότι μάλλον χρειάζονται την προστασία μας και να λαμβάνουν περισσότερο σεβασμό από τα ΜΜΕ», είχε πει τότε και είχε προσθέσει: «Ο Μπάμπης δεν πρέπει να στερηθεί τα δικαιώματα που έχει ως γονέας και να μην καταδικαστεί σε ισόβια. Είναι απάνθρωπο να αφαιρείς τα πάντα από έναν άνθρωπο που έχει ήδη χάσει ό,τι είχε. Έχασε τη γυναίκα του, τη δουλειά του, το σπίτι του, την οικογένειά του, την ελευθερία του. Δεν είναι ήδη υπερβολικές τιμωρίες για έναν άνθρωπο που φωνάζει για βοήθεια αλλά κανείς δεν τον ακούει;».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 12/5